Zó Haal Je Het Maximale Uit Een Minimaal Budget!

Augustus.. de maand is in aantocht.. mijn laatste jaar als twintiger gaat dan officieel in. Zucht.. heftig? Best wel! Leuk? Misschien ook wel, want ik ga me voorbereiden op een nieuwe levensfase en kan terugblikken op een heel bijzonder tijdperk. Mijn twenties waren heftig, vol ups & downs maar ook zeker heel leerzaam. Ik heb geleerd op mijn eigen benen te staan, een bedrijf opgezet, heb leren onderhandelen en kan als geen ander omgaan met geld. Ik ben een meester geworden in uit het minimale het maximale halen. 

Al tijdens mijn studie wist ik de leukste reisjes te scoren voor de kleinste prijsjes. Zo regelde ik een keer een wintersportvakantie voor €25 inclusief vervoer, skipas en overnachting. Mijn vriendinnen waren altijd weer verbaasd dat ik op regelmatige basis tripjes naar Londen wist te boeken of op zonvakantie ging. Soms kreeg ik de vraag: ‘ben je rijk ofzo?’ Ehh nee, allesbehalve. Wat ik echter nooit doe is ‘zomaar’ geld uitgeven. Ik vergelijk elke deal en elk ticket alvorens ik iets boek. Dat doe ik met boodschappen, hotels, benzine, autoverzekeringen etc.

Inmiddels heb ik mijn ‘vergelijk’ woede gelukkig wat meer kunnen beperken. Ik ben geen student meer en mijn onderneming loopt, dus heb ik wat meer financiële ruimte en kan deze verstandige hobby nu beperken tot de minder leuke zaken des levens. Ik werk hard voor mijn geld en wil dat dan ook het liefst spenderen aan de dingen die ik fijn en mooi vind zoals een verre reis of een nieuwe designer bag. Besparen doe ik nog steeds maar dan op minder tastbare zaken zoals verzekeringen, energie en telecom. Want ja bij eindtwintiger zijn horen ook de verplichtingen van een eigen huis, want die heb ik sinds kort. Een fijn mini paleis waar ik heel gelukkig woon met mijn viervoeter Oscar en mijn grote liefde Kas.

Omdat ik hiervoor in een huurwoning woonde waar gwl/telecom en televisie in de servicekosten werden meegenomen moet ik nu voor het eerst opzoek naar een aanbieder. Gelukkig zijn de tijden verandert; waar ik vroeger elke website afging voor een vergelijkend warenonderzoek kan ik nu gemakkelijk online energie vergelijken. Energievergelijken kan ook via Overstappen.nl. Deze website is tevens handig als je opzoek bent naar een nieuwe autoverzekering, een andere internet & tv-aanbieder wenst of een nieuwe zorgverzekering wilt afsluiten. Na wat vergelijken kwam ik erachter dat ik maar liefst €250 kon besparen door mijn overstap van energieleverancier; dat geld gaat dus in het potje voor mijn volgende Gucci-tas ;)!