Zó Gaat de Batterij Van Je Telefoon Langer Mee!

Niks is zo verrukt als een telefoon met een lege batterij.. je wilde nog zo graag uren door Instagram scrollen en gekke quotes liken, filmpjes van dansende dieren kijken op YouTube of erger: je crush appen… Zucht! Probeer deze handige tips eens, ze zullen je batterijduur aanzienlijk verlengen! 

Foto: Harpers Bazaar

Foto: Harpers Bazaar

1 | Je hebt je scherm te fel staan
Hoe hoger de licht intensiteit van je telefoon staat, des te meer energie je telefoon verbruikt. Verlaag de itensiteit of switch naar ‘Auto-Brightness’ de lichtsitensiteit past zich dan automatisch aan aan je omgeving.

2 | Je app keuze
Je verwacht het misschien niet maar sommige apps gebruiken meer energie dan anderen. Ga naar de ‘battery usage settings’ om te zien welke apps de meeste energie zuigen, zorg dat je deze apps altijd sluit wanneer je ze niet gebruikt.

3 | De push notificaties
Je tante Berta is jarig of Sexyboy1987 (oehlala, good for you girl) heeft je Instagram post geliked. We kennen ze allemaal de push notificaties die omhoog poppen op onze telefoons. Wat blijkt ook deze notificaties vreten stiekem aan je batterijtje. Kortom zet de notificaties uit die je niet elke 5 minuten hoeft te zien.

4 | De Trilstand van je telefoon
Geloof het of niet, de trilstand van je telefoon vraagt een stuk meer van je batterij dan de stille of luide modus. Dusse ditch die buzz als je wilt dat je batterij langer mee gaat.

5 | Je Wifi aan laten staan
Waarschijnlijk doen we dit allemaal, onze WiFi aan laten staan. Maar elke seconde dat je WiFi aanstaat is je telefoon opzoek naar mogelijke verbindings-opties. Dit zorgt ervoor dat je levensduur van je batterij aanzienlijk afneemt dus zorg ervoor dat je je WiFi altijd uitzet op locaties waar je deze verbinding toch niet gebruikt.

6) Zie de voordelen van Airplane mode
Als je weet dat je je telefoon een tijdje niet zal gebruiken, zet hem dan op airplane mode. Bijvoorbeeld als je een film kijkt, een tentamen maakt of een meeting hebt op je werk. Airplane mode zet alle connecties en background data uit wat inhoud dat je batterij nog even vol is als ervoor.

7) Laat je Apps niet automatisch updaten
Iedereen met een smartphone weet dat er een dag voorbij gaat zonder dat een van je apps een update nodig heeft. Wanneer je je updates handmatig toekent in plaats van automatisch kan je zelf bepalen wanneer deze batterij rovende activiteit plaatsvindt.

8) Doe de updates
Ja vrouwen dit is een vervelend, saai en suf klusje. Maar een update heeft je telefoon wel echt nodig. Een grote update zuigt wat batterij en tijd maar dat is geen excuse om ze over te slaan. Vaak zorgen updates er juist voor dat bugs die je batterij zuigen worden opgeheven, dus je hebt er wel degelijk iets aan!

9) Apps die constant je locatie willen weten
Ben jij een Google Maps slave? Het zal je verassen hoeveel andere apps je locatie natrekken en daar energie voor gebruiken. Pas deze settings aan door op je iPhone naar Settings, >Privacy, >Location Services te gaan, of op Android,  naar Location in settings te gaan en daar de modus geheel uit te zetten of lager te zetten.

10) Je hebt geen batterij besparende app
Bestaan die dan?! Jup! Snazzy tech tovenaars hebben een hoop van dit soort apps op de markt gebracht die de batterijduur van je telefoontje verlengen. Deze apps zorgen er automatisch voor dat je ongebruikte apps afgesloten worden en dat je telefoon automatisch een voorjaarsschoonmaak krijgt zodat ie lekkerder loopt. Bovendien kunnen ze bijhouden of je een wifi-zone verlaat en de optie dus uitgezet met worden. Battery Doctor is een erg populaire app, maar er zijn meer varianten op de markt. Type ‘battery’ in in de app-store en bekijk je opties.

Lees ook: Pssstt.. dit zijn de functies van de nieuwe iPhone!