Zes Tips Om De Opslagruimte Op Je iPhone Te Vergroten!

Iedereen met een iPhone tussen de 16GB en 32 GB herkent de super irritante melding:’ Opslag bijna vol’. Maar hoe dan?! Vroeger hadden we computers met minder geheugen en die raakte nooit vol. ZUCHT. Ok, toen sloeg je geen 10.000 selfies op want: de selfie was nog niet cool en digitale fotografie was zwaar pixelig. Maar toch.. Het is en blijft niet eerlijk. De dure oplossing: een iPhone met meer opslagruimte kopen.. Maar het is bijna zomer, we willen chillen op unicorn floats en ons geld uitgeven aan margarita’s en vakanties naar verre oorden, dus die nieuwe iPhone zit er niet in.. Daarom hebben we wat budgettips gevonden om deze irritante melding vaarwel te zeggen.  

Lifestyle, instagram, Update, Real Life, flatlay,

(1) Foto’s

Één van de grootste opslag consumpties zijn foto’s en video’s. We willen natuurlijk allemaal genieten van onze leuke foto’s & video’s, maar dit zorgt wel voor een vol geheugen. Om erachter te komen hoe veel geheugen je gebruikt ga je naar Instellingen > Algemeen > Opslag en iCloud-gebruik > Beheer opslag.

Een aanrader is om je foto’s en video’s op een externe hard schrijf op te slaan of te uploaden naar de cloud. De populairste cloud diensten zijn Google Foto’s en Dropbox.

Extra tip: in je foto albums bestaat er een folder voor ‘Onlangs verwijderd’. Hier staan al je foto’s in die je in de afgelopen 30 dagen hebt verwijderd. Zorg ervoor dat je deze regelmatig leegt. Ook is het handig om telkens de foto’s en video in Whatsapp te legen. Deze worden automatisch opgeslagen.

(2) Mail

Ook in de email worden afbeeldingen automatisch gedownload. Om dit uit te zetten ga je naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda > Laad afbeeldingen. Zorg ervoor dat je deze uit zet.

(3) Apps

Dit is de meest voor de hand liggende optie. Er zijn vast wel apps die je maar één keertje hebt gebruikt, of hebt vervangen voor iets anders. Het voordeel van het verwijderen van apps is dat het al snel 500MB vrij maakt zonder enige moeite. Ook al heb je betaald voor een app, na het verwijderen, kan je de app altijd weer gratis opnieuw downloaden.

(4) Berichten

Standaard slaat de iPhone alle tekstberichten op die zijn ontvangen en verstuurd. Dit is handig om de berichten van je vrienden nog eens terug te lezen, maar het is niet handig als je opslagruimte nodig hebt. Om dit te voorkomen ga je naar Instellingen > Berichten > Bewaar berichten > Verander naar 30 dagen of 1 jaar.

(5) Internet

Als je de standaard browser voor internet gebruikt (Safari), slaat je iPhone je webgeschiedenis en gegevens op die je eigenlijk niet nodig hebt. Om deze geschiedenis te verwijderen, ga je naar Instellingen > Safari > Wis geschiedenis en websitedata.

(6) Muziek

Muziek kan een enorm stuk van je geheugen innemen. Met de muziek streaming diensten zoals Spotify en Soundcloud kan je muziek luisteren zonder deze op te slaan op je iPhone. De basis diensten zijn gratis en je kan uit veel meer muziek kiezen dan de gedownloade muziek op je telefoon. Dus laat iTunes en de Muziek app vallen en ga voor Spotify of Soundcloud. Luister plezier gegarandeerd!

 

Lees ook: AHA! Dus zo zal de iPhone 7 eruit gaan zien!