GODDELIJK! Zo Maak Je Een Baileys Oreo Parfait!

Soms willen we iets lekkers met een extra kick! Zeker als we een lange week achter de rug hebben. Daarom geven wij je graag een recept voor een heerlijke Baileys Oreo Parfait! Deze maakt een zware dag of week weer helemaal goed!

Wat heb je nodig?
– 15 oreo’s
– 120 gram chocola in stukjes gehakt
– 120 ml melk
– 475 ml room (koud)
– 80 ml Baileys (koud)
– 40 gram poedersuiker

Wat moet je doen?
1. Verkruimel de Oreo’s in een plastic zak door er op te slaan of ze in een keukenmachine te stoppen.
2. Doe de chocolade in een kom. Warm het melk op tot het stomend heet is. Giet dit over de chocolade en laat het 2-3 minuten zitten.
3. Daarna kun je dit roeren tot de chocolade gesmolten is. Als de chocolade niet helemaal gesmolten is, kun je het nog even in de magnetron doen voor 30 sec. De chocola zal uiteindelijk net zo dun zijn als chocolade melk.
4. Doe de Baileys, room en poedersuiker in een kom en mix dit met een mixer op de hoogste stand tot je stijve pieken hebt (5-7 min).

5. Verdeel dit mengsel in tweeën. Het ene deel bewaar je voor de parfait en het andere meng je samen met de chocola.
6. Doe de ene helft bij het chocolade mengsel dat inmiddels afgekoeld is. Vouw dit voorzichtig samen.
7. Bak er een glas bij waarin je de parfaits wilt serveren. Schep een laagje van het chocolade room mengsel in het glas, doe hier wat van het gewone room mengsel overheen, strooi hier oreo kruimels overheen, doe hier weer chocolade room overheen en daarna de gewone room en eindig met oreo kruimels.
8. Je kunt de parfaits gelijk serveren maar je kunt ze ook 2-3 uur in de koelkast laten voor je ze serveert zodat de parfait wat steviger wordt.

A photo posted by Alisha (@littlelovebug_ar) on

Lees ook: Alcohol Fanaten Opgelet! Zo Maak Je Een Oreo Cheesecake Met Baileys