Wów: Dit Verdienen De One Direction Sterren!

Nu de mannen uit elkaar gaan is het toch wel tijd om even de balans op te maken. Wat heeft 5 jaar One Direction die heren nou eigenlijk opgeleverd? 

one direction 1

Op dit moment breken er miljoenen tiener harten en ouders zijn zelf gewaarschuwd dat ze goed in de gaten moeten houden dat hun dochters zichzelf niets aan doen. Gelukkig hebben we nog tot maart om van de band te genieten en komt er nog een Kerst album uit.

De mannen mogen hun One-Direction lifestyle dan zat zijn het geld zijn ze zeker niet zat. Elk van de leden – Nial Horan, Liam Payne, Harry Styles, Louis Tomlinson and Zayn Malik, wie de band eerder dit jaar verliet — verdienden $44 miljoen in de afgelopen 5 jaar. Uiteraard hebben ze veel van het geld gespendeerd aan dure auto’s, shiny horloges en dure huizen maar achter de schermen hebben de mannen ook een klein fortuin gespendeerd aan hun ouders.

Alle jongens komen uit gezinnen die hard hebben moeten werken voor hun geld en elk van de leden heeft getracht een huis te kopen voor hun ouders. Ook de 22-jarige Zayn die een huis in Bradford kocht voor zijn moeder Tricia, en hij spendeerde ook $320.000 aan een nieuwbouw huis voor zijn toenmalige schoonmoeder. Sommige van hen – waaronder Harry Styles – hebben aangegeven dat ze een maandelijkse bijdragen opsturen naar hun moeders. En Louis heeft zijn moeder en zus aangenomen om voor hem te werken.

Dat de One Directioners goed rijk zijn geworden van de portemonnee’s van de ouders van tieners mag duidelijk zijn. Maar de echte winnaars zijn niet de mannen zelf, maar hun record label Syco – waarvan Simon Cowell de eigenaar is – en het moederbedrijf Sony. Naar verluid heeft Sony al meer dan $550 miljoen verdiend aan de band. Hoeveel Cowell persoonlijk aan 1D heeft verdiend is niet bekend, maar we mogen er vanuit gaan dat dit een hoop is.

Sinds de jongens te zien waren in X Factor in 2010 – en derde werden – hebben de concertkaartjes rond de $470 miljoen opgeleverd, de muziek verkoop $32miljoen en de merchandising rond de $79 miljoen. En tja dat er zo dik verdiend wordt aan de band is niet heel gek, letterlijk alles wat je maar kan verzinnen is te koop met een ‘1D’ logo erop – horloges, kussens, rugtassen, action figuurtjes, armbandjes, potloden en ga maar door.

Jep de jongens zitten er warmpjes bij, warmpjes genoeg om te denken laat die gillende meisjes maar gaan. Wij hebben onze daad verricht en ons geld verdiend!

Lees ook: One Direction gaat uit elkaar.