Whut?! Japan Introduceert De KitKat Sushi!

Als we denken aan KitKat en sushi dan denken we aan twee heerlijke lekkernijen. We dachten echter nooit aan een combinatie van de twee. Want dat zal toch nooit lekker zijn? Daar dachten ze in Japan waarschijnlijk heel anders over. 

Japan staat bekend om hun bijzondere voedselcreaties. Nu komen ze weer met een bijzondere creatie die ze aan hun lijstje kunnen toevoegen: De KitKat Sushi. En voor je in paniek raakt, nee! Er zit geen vis in.


Ter gelegenheid van de opening van een nieuwe chocoladewinkel in Japan werden er drie verschillende KitKat sushi creaties bedacht. Deze creaties zijn qua uiterlijk gebaseerd op echt bestaande sushi: Maguro (tonijn), Uni (zee-egel) en Tamago (ei).

De ‘tonijn’ KitKat sushi (Maguro) smaakt naar framboos met gepofte witte chocolade rijst.

De ‘zee-egel’ KitKat sushi (Uni) smaakt naar meloen met gepofte rijst met mascarpone smaak.

De ‘ei’ KitKat sushi (Tamago) smaakt naar pompoenpudding met gepofte witte chocolade rijst.


De sushi wordt bijeen gehouden door zeewierblaadjes. Het is niet ongewoon dat Japan met vreemde KitKat smaakjes komt. Zo hebben ze KitKats die smaken naar groene thee, wasabi, cheesecake enz. Hun assortiment is eindeloos.

Helaas zijn deze nieuwe KitKat sushi’s alleen nog verkrijgbaar in Japan. Laten we hopen dat ze ooit naar Nederland komen!

Lees ook: KitKat Start 2017 Met Een Goddelijke Nieuwe Smaak!