Wil Jij Meer Tinder Matches? Neem Dan Een Pony!

Bij Tinder draait alles (helaas) om foto’s, we leven in een wereld waar een swipe voldoende is om ware liefde te vinden (YEAH RIGHT). We begrijpen daarom maar al te goed dat je er fantastisch uit moet zien op een foto om meer matches te krijgen, maar wist je dat mannen liever een lady met een pony scoren? Wij niet.. 

Photo: Pinterest

Photo: Pinterest

Toen Catherine Quinn O’neill van allure.com erachter kwam dat haar vriendin haar Tinder game compleet versterkt had door het nemen van een pony wilde ze meer weten. Haar vriendin beweerde namelijk dat haar matches & messages verdubbeld waren sinds ze een pony had, dus daarom wilde O’neill het niet zo-officiële experiment zelf ondergaan. En we moeten toegeven de resultaten zijn best wel bizar!

O’neill vond een vrouw die reeds een pony wilde nemen en vroeg haar om foto’s te uploaden van haarzelf mét en zonder pony, en het verschil in likes bij te houden. Van beide type foto’s hield ze exact een week bij hoeveel matches ze ontving.  Uiteraard gebruikte ze de app op dezelfde manier als de week erover, ze hield haar eigen aantal swipes exact gelijk. Het resultaat? Bizar!

Zonder pony, kreeg ze 48 matches waarvan 32 haar een berichtje stuurde. Met pony, kreeg ze maar liefst 84 (!) matches  – bijna het dubbele! – met 42 berichtjes. Bizar, right?
Volgens Christian Rudders’s boek Datacalysm heeft dit te maken met variatie. Mensen die in de dating-scene extreme reacties oproepen (IK HAAT PONY’S! IK HOU VAN PONY’S) doen het vaak beter dan mensen die in de ‘saaie’ midden-categorie vallen. Kortom, is jouw dating-game niet zo sterk? Neem een pony of een gekke haarkleur! Je zal zien dat die stoere hipster met baard je ineens wel wil daten (jep.. bizar!).

Lees ook: Tinder heeft een nieuwe egostrelende functie!