Vind Jij Flirten Lastig? Dan Herken Je Deze 10 Struggles Zeker!

Flirten is een kunst. Sommige mensen beheersen de kunst van het flirten als een ware kunstenaar. Wanneer zij de bar binnenkomen, trekken ze de aandacht van elke jongen die ze tegenkomen. En dan heb je on: de ladies helaas niet gezegend zijn met de skills om te flirten. Als we naar ons gevoel moeten luisteren, jagen we alle mannen weg met onze awkwardness. Behoor jij ook tot de club van ‘awkward flirters’? Dan herken je vast onderstaande struggles.

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

1. Jouw vrienden geven je advies, waar je eigenlijk helemaal niks aan hebt.

Het advies van je vrienden, wanneer je vraagt hoe je moet flirten: ‘Wees gewoon jezelf! Het komt vanzelf!’ Uh hallo, heb je me ooit zien staan? Ik ben Miss. Awkward herself.  ‘Gewoon mezelf zijn’ heeft de afgelopen 25 jaar niet echt gewerkt. Heb je misschien een tip die wel werkt?

2. Praten wanneer je crush iets tegen je zegt, is opeens super moeilijk.

Wanneer hij eindelijk een keertje jou ziet staan, kennen jouw hersenen opeens geen woord Nederlands meer. Het resultaat? Een ontzettend awkward moment, waarbij amper het woord hoi uit je mond kan komen. En dan heeft hij nog geluk…

3. Flirten verandert bij jou in creepy staren.

In je hoofd ziet het er prachtig uit: jij bent samen met je vriendinnen aan het dansen, terwijl je hem zwoel aankijkt vanaf een afstandje. Maar voor de buitenwereld sta je verstopt achter je vriendin, heel creepy te staren naar je droomvent, terwijl je compleet uit de maat van de muziek danst.

4. Je bent een pro in het flirten via de telefoon

Thank god voor Whatsapp. Terwijl jij in real life aan het klunzen bent tijdens het flirten, weet jij wel hoe je moet praten met een man wia Whatsapp.  Je hebt immers uren de tijd om het perfecte antwoord te bedenken op zijn vragen. Tptdat de autocorrectie op je telefoon je weer in de steek laat. Daarom staan jouw berichtjes ook vol met emoji’s.

5. Je hebt het gevoel dat je dingen moet gaan verklaren, terwijl er niks te verklaren valt.

“Nee, dat hartje in mijn bericht moet je niet serieus nemen. Ik ben niet verliefd op je ofzo. Ik bedoel, je bent best leuk… maar…” En zo ben je weer een awkward gesprek gestart. Van flirten word jij paranoia. Je wilt er even zeker van zijn dat je niks verkeerds heb gezegd. Maar ook dat moet hij niet verkeerd zien… Zucht, je snapt wat we bedoelen

6.  Je bent op zoek naar overeenkomsten, maar bent totaal niet subtiel.

En dan heb je een keer het geluk dat je iemand niet weg jaagt met je awkwardness. Nu nog zoeken naar een gespreksonderwerp. Helaas heb je totaal geen kennis over voetbal of auto’s. En hij zal vast niet geïnteresseerd zijn in jouw make-up verhalen. Zo blijven er dus  steeds minder dingen over waarover je kan praten. So, do you like …stuff?

7. Jij hebt het nooit in de gaten wanneer mensen met je flirt.

Jij kijkt verontwaardigd naar je beste vriendin, wanneer ze vertelt dat iemand eindelijk met jou probeerde te flirten. Huh? Met mij? Wanneer? Wie dan? Nee, jij hebt helemaal niks in de gaten gehad.

8. Jij verandert een onschuldige flirtbeweging in een levensgevaarlijke iets.

Net zoals in de film, probeer je speels met je haren te spelen tijdens het flirten. Totdat je haar vast komt te zitten aan je sieraden. Nee, flirten is gewoon niet weggelegd voor jou. In het bijzijn van je crush raak je je hand-oog coördinatie helemaal kwijt. Zelfs een simpele hair flip is voor jou niet te moeilijk, zonder je hoofd ergens tegen aan te stoten.

9. Je weet nooit hoe je moet reageren op complimenten.

Wat zeg je terug als iemand je een compliment geeft over je bijvoorbeeld je schoenen? Behalve dankjewel, weten ook wij niet wat de perfecte comeback is na een compliment. Vervolgens raak je helemaal paniek omdat je een gesprek moet beginnen met deze persoon, waardoor je hem weg jaagt. Zucht…

10. Je plant hele gesprekken met je crush in jouw hoofd.

In je hoofd ziet het er perfect uit: je crush [raat tegen je en je hebt overal het perfecte antwoord op. Je beeldt jezelf helemaal in hoe je om zijn stomme grapjes lacht en hoe je hem om je vinger windt. Ging het in real life ook maar zo. Bij jou komt immers het woord hallo amper uit je mond en je wordt helemaal bewust van je eigen awkwardness. Het liefst zou je gewoon simpelweg willen verdwijnen van de aardbodem…

Lees ook: Met Deze 14 Openingszinnen Scoor Jij Next Weekend Die Droomman!