Squats: Waarom Je Er Elke Dag Een Aantal Moet Doen!

Squats, de haat liefde verhouding is groots. Deze oefening hoort sowieso thuis in je routine. Hij is ideaal als je spieren wilt versterken of gewicht wilt verliezen, het is een prima workout! 

Als je opzoek bent naar een powerful way om je overall fitness een boost te geven en snel resultaat te zien zijn squats zeker een aanrader. Squats zijn makkelijk uit te voeren, je hebt er geen materiaal voor nodig en je kan ze vrijwel overal doen.

Photo: Pinterest

Photo: Pinterest

1 | Overall Body Workout
Squats worden vaak gezien als een been oefening, maar ze bieden voordelen voor het hele lichaam. Een squat heeft effect op je gehele onderlichaam, waaronder de heupen, billen, hamstrings en kuiten, bovendien hebben ze effect op de schouders en rug.  Als je een squat op de juiste wijze uitvoert, kunnen ze de aanmaak van hormonen stimuleren die invloed hebben op de groei van spieren. Hier heb je ook profijt van wanneer je andere delen van je lijf traint.

2 | Makes Real Life Activities Easier
De squat is een super functionele oefening: Dankzij de squat gaan je dagelijkse bezigheden makkelijker. Dankzij de squat, bouw je spier op en zorg je ervoor dat je spieren meer efficient werken. Hierdoor blijf je beter in balans. Door al deze voordelen heb je een betere controle over je lichaam.

3 | Burn more Fat
De makkelijkste manier om meer vet te verbranden, is door spier te kweken. 400 gr gekweekt spierweefsel zorgt voor een verbranding van 50-70 calorieën per dag. Dus als je 5 kilo spier aankomt, verbrand je 500-700 calorieën per dag.

Photo: Pinterest

Photo: Pinterest

4 | Mobility and Balance
Je eerste squat kan wat onstabiel voelen, maar als je ze vaker doet zal je merken dat je stabieler wordt en je balans vooruit gaat. Door squats werk je tevens aan je bovenlichaam, en worden je spieren gestabiliseerd. Wat resulteert in een betere balans.

5 | Prevent Injuries
De meeste blessures ontstaan omdat je zwakkere stabilisator spieren, pezen en bindweefsel, die squats helpen versterken. Door een betere flexibiliteit en balans voorkomen ze schaden.

 

6 | Boost Your Overall Performance
Squats hebben een positieve invloed op je gehele sport prestaties. Ze maken je benen sterken waardoor je sneller kunt rennen en hoger kan springen.

 

 

 

 

 

Lees ook: Billen als Beyonce, met deze tips heb je ze binnen no-time! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *