SERIOUSLY?! Je Mag Wettelijk Voor Je Rijles Betalen Met Seks!

Toen we dit artikel op Cosmopolitan.com tegenkwamen waren we toch lichtelijk in shock.. En beledigd?! Een soort van?! In Nederland zouden we onze rij-instructeurs mogen betalen met seks?! Ja, dááág dat kán niet! Uiteraard sloegen we direct aan het googelen en wat blijkt?! Het kan dus wel.. WHAT THE HELL!

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Een autorijles aanbieden en daarna met je leerling naar bed blijkt gewoon te mogen. Minister Ard van Steur (Justitie, VVD) en minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur, VVD) vinden de situatie ‘onwenselijk’, maar deze ruilsekspraktijk wordt niet verboden.

Uit twee artikelen blijkt dat het aanbieden van rijles in ruil voor seks niet onder echte prostitutie valt. Dit heeft te maken met het feit dat er in eerste instantie een rijles wordt aangeboden en dus niet de seks. Wanneer er eerst seks wordt aangeboden en er vervolgens voor betaald wordt is er sprake van prostitutie. Het initiatief moet dus bij de rijinstructeur liggen, en niet bij de rijles-nemer. Bovendien is het seks hebben met minderjarigen nog steeds strafbaar, dus leerlingen onder de 18 kunnen niet in natura betalen.
Volgens de ministers is het niet mogelijk de rij-instructeuren hun lesbevoegdheid af te nemen wanneer ze rijles aanbieden in ruil voor seks, omdat de verkeersveiligheid niet in het geding is.

Er is overigens niets bekend over de hoeveelheid rij-instructeuren die les aanbieden in ruil voor seks.. De Autobrancheorganisatie BOVAG pleitte juist voor het aanpakken van dit soort praktijken, echter voelt de overheid daar dus niets voor. EEEEEWWW!

 

Lees ook: Vrouw vindt iets afgrijselijks in haar AirBnB appartement en klaagt AirBnB aan!