Say Whut?! Tony’s Chocolonely Brengt Bier Uit Dat Naar Chocolade Smaakt!

Als je een chocoholic bent dan heb je elke chocoladecreatie natuurlijk al uitgeprobeerd. Er komen er ook steeds weer nieuwe bij. Tony’s Chocolonely staat bekend om hun chocoladerepen met bijzondere smaken. Toen we hoorden dat er bier op de markt was dat naar chocolade smaakte, was het natuurlijk geen verassing dat de makers van Tony’s Chocolonely hierachter zaten. 

Als je denkt aan bier dan is chocolade niet iets wat je hier snel aan koppelt. De makers van Tony’s Chocolonely dachten hier anders over. Dit bier draagt de naam Tony’s Chocolatemilk Stout. Het is ontstaat door een samenwerking van Tony’s Chocolonely en brouwerij de Prael. Vorig jaar was dit bier er ook al. Het werd zo goed ontvangen dat er besloten werd om het dit jaar weer te lanceren.

Aan het bier is cacao van Tony’s Chocolonely toegevoegd. Deze is afkomstig van cacaobonen uit Ghana en de Ivoorkust. Om het bier nog een beetje een zoete smaak te geven, wordt melksuiker gebruikt. Is het dan een soort chocolademelk met alcohol? Nee, het is echt gewoon bier maar je proeft de chocolade wel gewoon.

Ja-haa chocoladebier! Heb jij Tony's chocolatemilk Stout al geproefd op onze #FAIRjaardag? #tienjaartonys #tonyschocolonely #tonysstout

A photo posted by Tony's Chocolonely NL (@tonyschocolonely) on

Per 1 januari 2017 kun je dit bier drinken in verschillende horeca zaken in Nederland. Je kunt ze ook gewoon kopen bij Marqt, Gall & Gall, Mitra, een aantal Albert Heijn-winkels, zelfstandige slijterijen en de Tony’s store in Amsterdam.

Lees ook: Feest! Tony’s Chocolonely Komt Weer Met Een Aantal Nieuwe Smaakjes!