OMG! Er Bestaat Haarverf Dat Van Kleur Kan Veranderen!

Je haarkleur veranderen is heel leuk maar het is een lang en vermoeiend proces dat we meestal toch maar uitstellen. Bovendien is het telkens veranderen van je haarkleur ook niet echt gezond voor je haar. Daar komt verandering in. Straks kun je je haarkleur namelijk maar in enkele seconden veranderen zonder het ernstig te beschadigen. 

Wetenschapper, Lauren Bowker heeft een haarverf uitgevonden die van kleur kan veranderen door bepaalde temperaturen in je omgeving. Deze haarverf draagt de naam FIRE. Lauren was gewoon wat aan het spelen in het laboratorium en kwam zo met deze uitvinding.


Hoe werkt het precies? Wanneer hitte of koude lucht het pigment in de haarverf raakt, ontstaat er een soort chemische reactie. Het pigment in het haarverf verandert dan opeens waardoor er een hele andere kleur ontstaat.

Wanneer het warm is verandert de kleur zwart opeens in rood. Maar er zijn nog meerdere kleurveranderingen. Zo kan het haar van zwart naar wit, van zilver naar poederblauw, van blauw naar wit en van zwart naar blond veranderen. Hoe cool is dat?! Bekijk het filmpje om het gave effect te zien.

Deze haarverf is echter nog niet te koop, maar daar kan eind 2017 nog verandering in komen.

Lees ook: Hemels! Je Blijkt Je Haar Te Kunnen Verven Met Nutella!