OMFG: Dit Doet Een Sigaret Écht Met Je Lichaam!

Het is bijna Lung Cancer Awereness month en daarom besloot Discovery News dat het de hoogste tijd was voor een filmpje over de gevaren van de sigaret. Want hoe zit het nu echt met roken? Hoe veroorzaakt het kanker en andere gezondheidsproblemen? Waarom is het zo gevaarlijk?

In het filmpje vertelt presentatrice Julia Wilde dat sigarettenrook de haartjes in je luchtpijp kapot maakt, hierdoor wordt het makkelijker voor rook om je longen te bereiken en daar ligt de grondslag voor tumoren. Ze voegt eraan toe dat roken meer slechte onderdelen bevat dan je in eerste instantie denkt. Er zitten stoffen in die ook worden gevonden in brand olie en gas, en dat is slechts een klein gedeelte van de 60 componenten die kanker veroorzaken in sigaretten rook.
Wanneer de rook zich in je longen bevindt, kan het ervoor zorgen dat de meest gevoelige gebieden worden aangetast, bovendien zorgt het ervoor dat je DNA zich niet meer op de juiste manier kan ontwikkelen wat kan leiden tot mutaties. Daarnaast kan het leiden tot hart en vaat ziekten omdat het een trigger geeft aan een vetzuren, die je bloedvaten aantasten.
In Amerika leven momenteel 16 miljoen mensen met een ziekte die gerelateerd is aan roken.. Heel onnodig mensen.. think again!

Lees ook: WOW: Dit doet een blikje Coca Cola met je lijf!