Om Deze 4 Wetenschappelijke Redenen Is Het Geweldig Een Vrouw Te Zijn!

Wie had dat gedacht? Mannen lijken het een stuk makkelijker te hebben dan vrouwen: ze kunnen staand plassen, worden niet ongesteld en hoeven geen kinderen te baren. Maar uit onderzoek is gebleken dat vrouwen ook zeker een streepje voor hebben op de man! Ha! 

geweldig 1

1 | Vrouwen leven langer.
Overal ter wereld leven vrouwen 10 jaar langer dan mannen. Volgens Tom Perls, een onderzoeker van de Boston University krijgen vrouwen pas hart en vaat afwijkingen rond hun 70-80e levensjaar waar mannen dit vaak ontwikkelen als ze 50 of 60 zijn. Daarnaast houden mannen er vaker ongezonde gewoonten op na. Ze roken en drinken meer en eten ongezond voedsel.

2 | Vrouwen kunnen beter leren.
Uit een recent onderzoek is gebleken dat meisjes op de basisschool de jongens vaak verslaan. Volgens Claudia Bachmann schrijfster van het boek “The Rise of Women: The Growing Gender Gap in Education and What It Means for American Schools” werken meisjes veel harder op school dan jongens. Meisjes zeggen sneller dat ze school leuk vinden en dat ze goede cijfers willen halen. Hun motivatie verandert in resultaat. Daarnaast is de houdster van het hoogste IQ volgens het Guinness Book of World Records een vrouw.

3 | Vrouwen hebben een sterker immuun systeem.
Er zijn meerdere hypotheses dat vrouwen een sterker immuun systeem zouden hebben dan mannen. Dit heeft te maken met de hogere oestrogeen levels en de rol van MicroRNA’s die gelinkt kunnen worden aan het x-chromosoom.
4 | Vrouwen kunnen beter rijden.
Zoals we reeds in dit artikel schreven kunnen vrouwen beter rijden dan mannen! Mannen krijgen 3.4 keer vaker een boete voor roekeloos rijden en worden 3.1 vaker aangehouden voor drunk driving. Veiliger rijgedrag betekent een lagere verzekeringspremie. Vrouwen betalen dan ook 9 % minder aan hun auto-verzekering dan mannen.

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen: vrouwen rijden beter dan mannen!