BRRRR! Moet Je Je Eten Direct Weggooien Als Er Een Vlieg Op Heeft Gezeten?!

De Musca Domestica (of hoe wij ze noemen: de irritante kutvliegen die op je eten komen) zijn waarschijnlijk de meest gehate beesten ooit. Niemand staat tijdens een leuke picknick of romantisch avondetentje te wachten op een huisvlieg die landt op elk gerecht possible! En hoewel de meesten met hun handen wapperen om ze weg te krijgen en daarna rustig verdergaan met eten, kunnen we de volgende keer even twee keer nadenken voordat we zoiets doen. Dít is wat een huisvlieg dus écht doet met je eten! WHYYY?!

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Oké, oké, die huisvliegen hebben ook pluspunten. Ze spelen een belangrijke rol in het milieu door planten te bestuiven, voedsel te verstrekken voor roofdieren en door alles te verteren wat troep is. Maar als die dingen op ons eten komen… nee.

Heb je je wel eens afgevraagd waar die beesten allemaal hebben rondgehangen voordat ze op jouw heerlijke bord pasta of glaasje ice tea zijn beland?! Uhh, om even een hotspot op te noemen: poep… en verrotte dieren. Gaaaaatvveeer! Dit soort afval zit vol met ziekteverwekkers en parasieten en met die kleine pootjes weten die huisvliegen deze over te dragen right into our delicious food! Niemand wil poep eten voor het avondeten! Hell no! Oh ja, en ze kotsen ook op onze eten.

Dacht je dat dit al erg was? We hebben meer. Ooit bij stil gestaan hoe deze beesten überhaupt eten?! Deze vliegen hebben geen tanden. Ze nemen geen hapje uit ons voedsel, maar spugen en slurpen om het voedsel op te lossen en te eten. Dus mensen, als een vlieg al minutenlang chillt op jouw biscuitjes, dan weet je wat er op te vinden is: poep, spuug, kots en nog erger: misschien wel baby-huismug-eieren!!! WHAAA!
Gelukkig hoef je in de meeste gevallen je eten niet weg te gooien. Onthoud: hoe langer een vlieg op je eten is, hoe meer shit die achterlaat en dus hoe meer risico je loopt op gezondheidsproblemen. Dus zorg ervoor dat al je eten goed afgedekt is, dat je geen restjes achterlaat, veel vaker je prullenbak leegt en misschien zelfs je ramen en deuren dichtmaakt met een vliegnet. En werkt dit allemaal niet? Dan heb je nog dit old school product: de vliegenmepper.

Lees ook: Fucking hell! Zo slecht is frisdrank dus echt voor je lichaam!