Iemand Die Dít Niet Doet Heeft Meer Kans Een Psychopaat Te Zijn!

Herken je dit? Een van je vrienden gaapt en jij moet in reactie daarop ook gapen.. Een heel gek gegeven en hoe het precies zit is niet helemaal bekend. Maar blijkbaar zegt dit aanstekelijke gapen wel heel erg veel over jou potentieel als psychopaat. 

heath ledger 1

Volgens een nieuwe studie van de Baylor Universiteit gepubliceerd in Personality and Individual Differences, geeft het feit of je mee gaapt of niet aan of je een mogelijke psychopaat bent. De hoofd schrijver van dit onderzoek had een theorie over psychopaten en dat zij minder zouden gapen dan andere mensen. Het feit dat mensen met andere mensen mee gapen heeft vaak te maken met een gevoel van empathie, en dat is een van de dingen die psychopaten missen.

Rundle en zijn team voerden de tests uit op 135 studenten en bekeken waar hoe hoog deze studenten scoorden als psychopaat. Op de hoofden van de studenten werden electronen geplaatst terwijl ze video’s te zien kregen van mensen die lachen, gaapten, gewoon zaten om te testen hoe vaak de studenten ook moesten gapen wanneer ze een ander zagen gapen.

Wat bleek? Mensen met minder empathie gaapten ook minder vaak met anderen mee, uiteraard maakt dit ze niet direct psychopaten maar er is wel een aantoonbare link. Rundle zegt: ‘We zullen niet snel meegapen met een vreemdeling omdat we daar geen empathische connectie mee hebben.’ Maar hij voegt eraan toe dat dit een mooi start punt is voor verder onderzoek.

Dus bestempel je niet-meegapende vrienden niet direct als psychopaat, maar hou hem of haar zeker in de gaten want je weet maar nooit!

Lees ook: Als je op deze leeftijd trouwt is de kans groot dat je zult scheiden!