Mensen Die Dit Doen, Komen Minder Aardig Over Op WhatsApp!

Wat voor type WhatsApper ben jij? Het type uitroeptekens en Emoji’s of ben je meer van het type snel en zakelijk? Als jij tot dat laatste type behoort is de kans groot dat jij in plaats van die Uitroeptekens en Emoji’s punten aan het einde van je zinnen gebruikt en dit valt niet altijd in goede aarde. Meen je?! Ja echt, uit onderzoek van American University is gebleken dat college students bepaalde interpunctie gebruiken om aan te geven hoe ze tegen een onderwerp aankijken.

Vaak gebruiken we namelijk helemaal geen interpunctie bij het appen. Een uitroepteken komt wel regelmatig voor om ons enthousiasme uit te drukken, maar een punt tja.. die gebruiken we slechts om aan te geven dat de discussie nu voorbij is. De punt staat volgens de onderzoekers als een markeerpunt om duidelijk te maken dat we niet happy zijn. Ook wij betrappen onszelf erop dat we de punt na een zinnetje gebruiken waarmee we willen ‘laten voelen’ dat we mad zijn.

Bekijk de verschillen zelf maar:

sms 2 sms 1

Nummer 2 komt een stuk minder bitchy over dan nummer 1 he? Laat niemand je wijs maken dat jij te veel achter berichtjes zoekt, de wetenschap heef het bewezen!

Lees ook: 10 wetenschappelijke redenen waarom je meer wijn moet drinken!