Love & Marriage: 10 Dingen Die Je Samen Moet Hebben Gedaan Voordat Je Gaat Trouwen!

Trouwen is uiteraard één groot sprookje. Toch is het niet een keuze die je zomaar maakt. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan en vervolgens spijt hebben. Maar welke dingen moet je met je future hubby bespreken voordat je mag schitteren in een mooie jurk en ring om je vinger? Wij vonden 10 dingen die je gedaan moet hebben voordat je het huwelijksbootje instapt!

foto: pinterest

foto: pinterest

1. Samen op reis gaan

Nee, dan hebben we het niet over jullie zonvakantie op Chersonissos. Reizen naar plekken waar je nog nooit bent geweest, zorgt er voor dat je uit je comfortzone komt. Je toekomstige husband ziet dan een andere kant van jou, die hij misschien nog nooit gezien heeft. En andersom natuurlijk ook! Jullie reacties op stress, paniek of verdwalen vertellen veel over jullie persoonlijkheid.

2. Ruzie maken

Ruzie maken is gezond. Gevoelens horen niet opgekropt te worden. Wij kennen immers geen enkel koppel dat geen ruzie maakt. Ruzie in een relatie laat zien hoe je partner omgaat met confrontaties. Is het iemand die confrontaties uit de weg gaat, of  is hij juist heel fel in zijn standpunten? En kan je daar de rest van je leven mee leven?
3. Bills, bills, bills.

Zoals Beyoncé in Destiny’s Child al zong: Can you pay my bills, can you pay my telephone bills? I don’t think you do, so you and me are through! Over geld wordt volgens onderzoek het meest ruzie gemaakt in een relatie! Daarom is het een slim idee om financiële zaken te bespreken voordat je in het huwelijksbootje stapt. Wie betaalt de huur, wie betaalt de boodschappen enz?

4. Samenwonen.

Dagelijks je vriendje om je heen hebben is niet altijd fijn. Maar het is wel goed om te weten of hij zijn ondergoed niet overal laat slingeren en of hij goed is in afwassen. Want wie wilt er nu trouwen met een enorme sloddervos? Als je hier pas achter komt nadat je het ja-woord hebt gezegd, kan je achteraf misschien spijt krijgen van je wittebroodsweken.

5. Een plan opstellen voor de komende vijf jaar.

Oké, wij verwachten geen hele PowerPoint presentatie die je in elkaar zet voor je toekomstige echtgenoot. Het is echter wel slim om na te denken over de komende jaren. Zijn er bijvoorbeeld nog studieschulden die afbetaald moeten worden of willen jullie een huis kopen? Serieuze plannen maken is nooit leuk, maar zeker wel verstandig!

6. Once a cheater, always a cheater.

Vreemdgaan is één van de grootste blunders die binnen een relatie kan plaatsvinden. Maar wat is vreemdgaan? Flirten via Whatsapp met iemand anders dan je lover? Mag je zoenen met iemand anders, of is seks met iemand anders pas vreemdgaan? Zorg ervoor dat jullie van elkaar weten hoe de ander er over denkt. Dan kan dáár in ieder geval geen ruzie over ontstaan.

7. Elkaars allerslechtste kant zien.

If you can’t handle me at my worst, you don’t deserve at my best! Heeft hij jou al van je allerslechtste kant gezien? Maar dan ook je allerslechtste kant: Die dagen waarop je ongesteld bent. Die avonden in een joggingbroek en vette haren die je besteedt op de bank. Die dagen dat je twee bakken Ben&Jerry’s naar binnen werkt, terwijl je huilend naar the Notebook kijkt. Houdt hij nog steeds van je? Dan zou hij misschien de perfecte future hubby kunnen zijn!

8. Kinderen.

First comes love, then comes marriage, then comes baby in a baby carriage! Kinderen: de ene vindt ze bloed irritant, de ander ziet haar toekomst niet zonder kinderen. De volgende stap na een huwelijk zijn meestal kinderen, dus is het belangrijk dat je van elkaar weet hoe de ander er over denkt. Hoe erg zou het immers zijn als je future hubby geen kinderen zou willen hebben, maar jij wel? Reden genoeg om daar over te praten!

9. Huishoudelijke taken bespreken.

Als jouw vriendje leeft onder het motto ‘de enige recht van een vrouw is het aanrecht’ , ren dan alsjeblieft hard weg. It’s 2015, bitches! Binnen een huwelijk draait het om gelijkheid. Bespreek wie verantwoordelijk is voor de afwas, de vuilnis buiten zetten, stofzuigen etc. Zo weet je tenminste wat je van elkaar mag verwachten!

10. Elkaars familie ECHT leren kennen.

Wanneer je toekomstige hubby met jouw trouwt, trouwt hij ook met jouw familie. Dan is het wel zo handig dat hij met je moeder kan opschieten. Verstop jouw creepy oom voor je future hubby, maar stel hem aan hem voor! Dan kan hij namelijk nog altijd vluchten…

Lees ook: 7 Tekenen Dat Jouw Lover Nooit Vreemd Zal Gaan.