Droom Jij Ook Van Lang, Dik & Gezond Haar? Zo Krijg Je Het!

Lang, gezond haar en natuurlijk haar (nee, we hebben het hier niet over extensions) is niet makkelijk te verkrijgen. Het kost veel tijd om het te laten groeien en het er allemaal af laten knippen lijkt wanneer je aardig opweg bent, lijkt vaak een goed idee om je haar boredom snel te fixen. Maar vaak voel je je na zo’n chop zwaar kut en ben je weer terug bij af. Het is echter goed mogelijk om lang gezond haar te hebben, je moet alleen weten hoe! We geven je 10 super tips om lange, mooie, gezonde lokken te krijgen! 

 

Photo: Rocky Barnes

Photo: Rocky Barnes

1 | Knippen
We denken vaak dat knippen ons groei-proces niet ten goede komt. We begrijpen dat het raar voelt om je haar te knippen terwijl je het wilt laten groeien. Maar het is echt aan te reden om die gespleten puntjes elke 6 tot 8 weken te laten verwijderen. Gespleten puntjes zorgen ervoor dat je haar breekt en dat het ongezond oogt. Als je je puntjes elke twee maanden laat knippen zal je op lange termijn zien dat je haar prachtig is.
2 | Olie Massages
Dankzij olie massages groeit je haar sneller. Vraag je vriend, je moeder of je BFF om je hoofdhuid te masseren en na een tijdje zal je het verschil echt zien. Maak wat olie warm, wrijf er 4 tot 5 minuten mee over je hoofdhuid en laat het 30 minuten zitten. Je kan hiervoor Jojoba olie, Coconut olie en Argan olie gebruiken.

Photo: Rocky Barnes

Photo: Rocky Barnes

3 | Borstel met beleid
Borstel niet te veel en niet te weinig. Borstel je haar een of twee keer in de ochtend en een of twee keer in de avond. Hiermee stimuleer je de bloedsomloop in je hoofdhuid, wat de haarzakjes voedt. Het is beter om een borstel te gebruiken gemaakt van paardenhaar of een speciale tangle Tangle Teezer te kopen. Deze borstels zijn zachter voor je haar en voorkomen dat het zal breken.
4 | Conditioner
Gebruik wekelijks een goede conditioner. Je haar zal als zijde voelen. Laat het 40 minuten zitten, als jij goed zorgt voor je haar, zal je haar goed zorgen voor jou.
5 | Je hoofdhuid heeft geen conditioner nodig.
Ze fout wordt veel gemaakt: door conditioner op je hoofdhuid te smeren maak je je situatie erger. Het maakt dat je haar er springerig uit gaat zien. Bovendien maakt het je haar zwaarder. Long healthy hair begint bij een gezonde hoofdhuid. Dus doe je haar in een staart en breng de conditioner enkel op je staart aan.
6 | Steamy Conditioner
Als je naar een SPA gaat is dit een must try: doe conditioner in je haar terwijl je aan het relaxed bent in het stoombad. Dankzij het stoom kan het product dieper in je in je haar trekken. Een andere manier om dit effect te verkrijgen is door een hete handdoek om je natte haar met conditioner te wikkelen.
7 | Shampoo
Je hoeft je haar zeker niet elke dag te wassen, sterker nog het is erg slecht voor die conditie van je haar. Denk eens na over de schade die shampoo kan aanrichten aan je haar. Vergeet dat lange haar maar, je haar heeft het daar te zwaar voor. Het moet elke dag dealen met een hele hoop chemicaliën. Was je haren elke 3 dagen en gebruik er tussen droog shampoo om vetheid te voorkomen.
8 | Zon Bescherming
In de zomer is het erg belangrijk om je haar te beschermen tegen de felle zon. Zorg er daarom voor dat je haar producten gebruikt met daarin UVA & UVB filters. Deze filters leggen een schild aan over het hoofd. Het is dorm ook aan te raden om een hoed of een sjaal om je haar te dragen om haarschade te voorkomen.
9 | Biotin
Biotine is een belangrijk supplement om je haar sneller te laten groeien. Het is een vorm van vitamine B die te vinden is in eieren, soja, granen en lever. Eet daarom een dieet rijk aan Biotine en neem zo nu en dan ook een supplement.
10 | Sleepy Hairdo
Draag je haar ‘s nachts in een losse staart. Probeer je haar niet te straks te dragen, hierdoor breekt ej haar sneller en dat helpt uiteraard niet bij de groei van je haar. Het is ook aan te raden om een satijnen of zijde sjaal om je hoofd te dragen bij het slapen.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *