Zo Kies Je Een Lipstick Die Past Bij Jouw Huidskleur!

Het lijkt soms lastig om de juiste lipstick te vinden die bij jou huidskleur matched. Er zijn vele factoren waar je rekening mee moet houden: de kleur van je huid, de grootte van je natuurlijke lippen, je kleur van je lippen. Daarom deze quick guide waarmee je snel de juiste kleur kan vinden die bij jou past!

Photo: Pinterest

Photo: Pinterest

Huidskleur
Lipstick is eigenlijk net als kleding, elk seizoen verandert de must wear kleur. Grofweg gezien: koelere tonen (meer aan de blauwe kant van het spectrum) passen beter bij een lichtere huid, en warmere tonen (meer rood en oranje) passen beter bij een olijfkleurige huid.
De mooiste lipkleur is vaak een kleur die twee tonen donkerder is dan je natuurlijke lipkleur, aldus Bobbi Brown himself. Probeer de kleur geprint op het doosje te vertrouwen. Houdt hem naast je lippen in de winkel en bekijk of het matched in de spiegel. Beter nog: bekijk de kleur in een raam, waar het natuurlijke licht erop schijnt.

“Als ik een tip moet geven over lipstick is het de volgende: Vind een lipstick die je goed staat wanneer je totaal geen make-up draagt.” — Bobbi Brown, Beauty”

 

Photo: Pinterest

Photo: Pinterest

Smalle Lippen
Als je lippen maller zijn, blijf dan bij lichte tot medium kleuren. Donkere kleuren benadrukken je dunne lippen alleen maar. Creamy lipsticks en tinted glosses zijn ook een goede keuzes, de creaminess en gloss geeft je lippen volume.

Day-Time
Kies voor verschillende momenten van de dag een andere kleur. Van 9 tot 5 is het aan re raden om voor warme en creamy shades te kiezen (meer roze, minder rood), zeker onder die harde office lights.
Avond licht is more forgiving, daarom kan je dan prima kiezen voor fuchsia bij een lichte huid en heftig rood bij een olijfkleurige huid.

Matt, Shine of Gloss
De formule – Gloss, Stain, doorschijnen of mat – is ook bepalend. Hoe natter de textuur, hoe minder secuur je hem hoeft aan te brengen. Een lipstick met lange draagbaarheid moet je heel precies aanbrengen, een foutje is moeilijk te verwijderen.

Lees ook: Zo maak je die make-up setting spray helemaal zelf!