Hoera! In 2018 Komt Er Eindelijk Een Anticonceptie ‘Pil’ Voor Mannen!

Eindelijk! Hier hebben we lang op gewacht! Een anticonceptiepil voor mannen is voor veel vrouwen een droom die uitkomt! Zeker als je overgevoelig bent voor hormonen. 

hot guy in bed 1

Het nieuwe product genaamd Vasalgel is recentelijk getest en de resultaten zijn veel belovend. Het is een middel dat te vergelijken is met de prikpil – het is dus een omkeerbare anticonceptie injectie voor mannen. Volgens Eliane Lissner de directeur van the Parsemun Foundation, de organisatie die het middel heeft ontwikkelt, moet de injectie in 2018 beschikbaar zijn.

Het werkt als volgt: Vasalgel is zoals de naam doet vermoeden een gel die in de penis wordt geïnjecteerd. Zodra dit is gebeurd zorgt de gel ervoor dat het sperma geblokkeerd wordt en het de zaadleiders niet kan verlaten. Tijdens het onderzoek werden 12 mannelijke konijnen geïnjecteerd met de gel, 11 ervan waren een jaar vrij van sperma na de injectie. Ondanks dat het slechts een klein onderzoek is dat is uitgevoerd op dieren zijn de onderzoekers optimistisch dat dit ook gaat werken op menselijke mannen. De effectiviteit zou bij een man zelfs langer kunnen zijn, dus dat is goed nieuws voor mannen die niet dol zijn op naalden.

Het middel is overigens vrij van hormonen wat het erg aantrekkelijk maakt, daarnaast is het effect van de behandeling ophefbaar. Via een tweede injectie is het de onderzoekers gelukt het effect van de gel te verwijderen en de sperma-aanvoer weer op gang te brengen.
De volgende stap voor de gel is een test op menselijke mannen die volgens Lissner later dit jaar zal plaatsvinden. Als alles goed gaat en er voldoende geld is zou het nieuwe anticonceptie middel in 2018 op de markt moeten zijn. Eindelijk een middel dat een langdurig effect heeft, omkeerbaar is en waar geen operatie voor nodig is. Klinkt als een droom die uitkomt!

Lees ook: Deze vrouw laat zien dat geen enkele piemel te groot is voor een condoom!