Hoe Schuldig Is Knappe Ex-Crimineel Jeremy Meeks Nu Precies?!

Kennen doe je hem sowieso, Jeremy Meeks, de knappe ex-crimineel die menig vrouwenhart een tikkie sneller doet slaan. Echter is Meeks de laatste tijd weer enorm veel in het nieuws; mede omdat hij zijn jeugdliefde verlaten zou hebben voor een miljardairsdochter Chloe Green. De twee werden vorige week heftig tongend gespot op een luxe jacht, waardoor het huwelijk van Jeremy met zijn vrouw Melissa onder druk kwam te staan. 

Afbeeldingsresultaat voor jeremy meeks

Op social media zijn de reacties verdeeld; veel lijken Meeks zijn daden, mede door zijn knappe looks, te vergeven en vinden dat het fijn is dat hij zijn geld nu op een eerlijke manier kan verdienen met modellenwerk. Echter zou de moeder van het slachtoffer van Jeremy Meeks woedend zijn om zijn plotselinge fame en zich afvragen waarom deze crimineel in godsnaam beloond wordt. Ook hier reageren de ‘fans’ in kamp Meeks verontwaardigd op de reactie van de moeder, volgens hen heeft Meeks geen echt aandeel gehad in de misdaad en was hij ‘slechts’ onderdeel van de bende die de vijftienjarige Eric doodschoten. Oef.. tijd om wat feitjes op een rij te zetten en de vraag te beantwoorden: hoe schuldig is Meeks nou echt?

2002-2007
Reeds in 2002 belandde Meeks voor het eerst in de gevangenis en heeft sindsdien vaak vast gezeten. Het inmiddels 33-jarige model zat destijds 2 jaar vast voor het bestelen van een persoon. En niet zomaar een persoon, hij werd aangeklaagd voor het overvallen en zwaar mishandelen van een kind. Hij zou de jongen zijn besprongen en hem tot bloedens toe in elkaar hebben geslagen. Vervolgens kwam hij in 2005 weer in de problemen omdat hij iemands identiteit zou hebben gestolen. In de periode 2005-2007 moest Meeks, volgens online records, vijf keer in de rechtszaal verschijnen. Volgens KTXL-TV in Stockton, werd Meeks in 2005 veroordeeld wegens diefstal en in 2007 voor vervalsing. Hij zat iets minder dan 75 dagen vast voor beiden vergrijpen.

Bende en moord
Daarnaast zou Jeremy’s bende in 2004 een tiener hebben vermoord. De moeder van het slachtoffertje vertelde aan The Daily Mail dat haar zoontje door Jeremy’s bende werd vermoord. Eric werd in 2004 door drie kogels van de bende geraakt toen hij basketbal aan het spelen was op een feestje. Eric duwde zijn vriendin opzij en ving de kogels op.

Het was North Side Gangster Crips-lid David Lewis die de schoten loste. Hij werd veroordeeld tot 142 jaar en 4 maanden gevangenisstraf. Ook Meeks behoorde tot deze bende en het staat zeker niet vast dat hij, nu anno 2017, afstand heeft genomen van zijn verleden. Onlangs zei Jeremy in een interview dat hij “gedeeltelijk is gestopt” bij de bende.

2014
In juni 2014 werd Meeks wederom opgepakt door de politie op verdenking van het hebben van verboden wapens en het lid zijn van een bende. Daarnaast zou hij de politie hebben tegengewerkt bij zijn arrestatie. Zijn mugshot werd vervolgens massaal gedeeld en de Amerikaan werd geroemd om zijn jukbeenderen en helder blauwe ogen. De afbeelding kreeg 75.000 likes, 20.000 comments en 10.000 shares.

Twee dagen na de virale foto werd zijn bail verhoogd naar €800.000 waarop zijn moeder, Katherine Angier, besloot een GoFundMe page op te zetten om geld op te halen voor zijn vrijlating. En daar begon het sprookje voor Meeks..

Model
Toen hij vorig jaar op vrije voeten kwam stonden de modellenbureaus voor hem in de rij. Hij ging aan de slag als model bij White Cross Management. Zijn eerste modellenfoto waarop hij te zien was met een pet van basketbalteam Golden State Warriors uit Oakland kreeg in juni vorig jaar bijna 100.000 vind-ik-leuks op Instagram. En Even leek hij tevens de perfecte man en vader. Onder toeziend oog van maar liefst 1,2 miljoen volgers liet Meeks via instagram zien hoe hij de Miami Fashion Week loopt, in bed ligt met een Oscar en hoe trots hij is op zijn zoontje en vrouw. Hij liet zien hoe hij een villa kocht van zijn eerlijk verdiende geld, rondreed in zijn Maserati van een ton met zijn vrouw Melissa, met wie hij acht jaar getrouwd is, en kinderen.

Gebroken beloftes
In 2014 gaf Meeks vanuit de gevangenis, net na zijn ontdekking als model, nog aan erg dankbaar te zijn voor de nieuwe kansen.’Ik ben nu op een punt gekomen dat ik er moet zijn voor mijn gezin. Ik heb spijt van mijn daden en zal mijn leven drastisch veranderen’, aldus de ex-crimineel.

#squad

A post shared by JEREMY MEEKS (@jmeeksofficial) on

Echter lijkt deze belofte inmiddels gebroken. Vorige week werd duidelijk dat Meeks zijn vrouw en kinderen verlaten zou hebben voor Chloe Green. Het lijkt erop dat Jeremy niet genoeg had aan zijn eigen rijkdom en daarom aanpapt met de dochter van Topshop-magnaat Sir Philip Green. Ook Melissa heeft inmiddels gereageerd op de ontrouw van haar man en wil scheiden. Melissa kreeg de ochtend na het slippertje een foto op haar telefoon die een hoop duidelijk maakte. Melissa vertelt aan Daily Mail, ‘Van een onbekend persoon had ik een foto van mijn man opgestuurd gekregen die met een ander stond te zoenen. Ik was meteen in shock. Het was alsof er een bom ontplofte die mijn leven op z’n kop zette. Ik kende Chloe Green niet. Ik dacht dat Jeremy aan het werk was.’

Wat dit bedrog voor zijn carrière zal betekenen moet de tijd uitwijzen. Met het slippertje is Meeks fans verloren maar er zijn er ook genoeg die als een front achter hem blijven staan. Time will tell Meeks.. Time will tell..

Lees ook: Jeremy Meeks is officieel begonnen met zijn werk als model.