Wetenschappelijk Bewezen! Veel Tatoeages Hebben Is Gezond!

Deal jij ook vaak met mensen die iets op te merken hebben over je tatoeage(s)? Maar waarom heb je er zoveel? Krijg je er later geen spijt van? Dat had je beter niet kunnen doen. Nu kan je iedereen de mond snoeren. Tatoeages zijn namelijk goed voor je!

Oke, we snappen dat heel veel tatoeages je gelijk een andere uitstraling geeft. Je ziet er wat harder uit en mensen zullen je op een bepaalde manier gaan zien. Maar het verbetert ook heel veel van binnen.

tattoo

Een artikel in American Journal of Human Biology stelt vast dat tatoeages je immuunsysteem sterker maken. 24 vrouwen en 5 mannen tussen de 18 en 47  jaar met een tatoeage-wens deden mee met het onderzoek. Voor het zetten van hun eerste ink werd er speeksel afgenomen waarmee hun immuunlevels en cortisol werden getest.

Vlak na het aanbrengen van de tatoo’s werd er vastgesteld dat het immuunsysteem minder sterk kan zijn doordat het lichaam stress ervaart van de tattoo. Je kunt op korte termijn dus gevoeliger zijn voor griep of infecties. Echter blijkt dat op de lange termijn je immuunsysteem sterker wordt en je minder stressreacties hebt. Dit effect neemt toe wanneer men meerdere tatoeages heeft.
Een goed argument als iemand dus iets over je tattoo’s te zeggen heeft!

Lees ook: Shocking! Wordt Dit De Nieuwe Tattoo Trend!