Het Beroemde Plus Size Model Tess Holiday Tegen Haters: Plus Size Zijn Is Niet Ongezond!

Tess Holliday, een model dat erg trots is op haar plus-size figuur, schreef vorig jaar geschiedenis toen ze de eerste vrouw van haar formaat werd dat een contract kreeg bij een groot modellenbureau. Ondanks het succes krijgt ze nog steeds veel kritiek op haar lichaam. 

https://www.instagram.com/p/-cktw2vOW2/

Aan poor magazine vertelt ze dat ze een van de grootste misvattingen rondom haar lichaam vindt dat men zegt dat zij als plus-size model niet gezond is.

https://www.instagram.com/p/9o5VEsvOfU/

Aan het magazine vertelt ze:
Een van de grootste verassingen die ik eerder kreeg en zelfs tot de dag van vandaag, is het feit dat mensen denken dat ik niet gezond ben. Er zijn veel mensen die plus-size modellen verkeerd vinden, dat het ongezond is en dat ik een ongezonde levensstijl promoot. Eerst vond ik het heel erg zwaar, ik gaf mezelf de schuld, maar toen dacht ik.. mijn gezondheid is hun zaak niet. Ik ben model voor een kleding bedrijf, dus waarom zeggen mensen dat ik bepaalde dingen niet kan dragen? Dat ik er niet op een bepaalde manier uit mag zien door mijn lijf? Ik ging er een tijd lang tegen in, ik ging discussies aan, maar dat is hetzelfde als met je hoofd tegen een betonnen muur slaan. Als mensen dit vinden, dan ga ik dat niet veranderen. Er zijn mensen die eruit zien zoals ik, en zich zoals mij voelen, maar die het gevoel hebben dat ze zich niet kunnen uitspreken. En dat haalt me over om hiermee door te gaan.

https://www.instagram.com/p/BA-Hf_mPOWI/?taken-by=tessholliday
Daarnaast vertelt ze hoe fijn ze het vindt om ‘Plus-size’ genoemd te worden. ‘Ik vind het erg belangrijk, speciaal voor jonge vrouwen die aan hun lijf beginnen te wennen, en oudere vrouwen die meer OK worden met hun lichaam, ook groter is oké. Wanneer ze online of in magazines kijken en die term zien, voelen ze zich niet alleen.’

Lees ook: Dit prachtige plus-size model verschijnt zonder photoshop in campagne van bekend kledingmerk!