Heb Jij Net Als Wij Altijd Honger? Zo Voorkom Je Die Vreetkicks!

Ja.. we hebben altijd honger.. maar we hebben het ook intens druk. Hebben die twee wat met elkaar te maken? Ja stiekem wel. Nee we doelen hiermee niet op je energie verbranding maar op je schoonmaak-schema. Huh?! Read & learn kiddo’s!

foto: bodyrock.tv

foto: bodyrock.tv

Vaak vergeten we onze keuken op te ruimen als we het druk hebben (of lui zijn) en juist dit kan veroorzaken dat je veel gaat eten. Uit een onderzoek gepubliceerd in Environment & Behavior is gebleken dat rommelige keukens ervoor zorgen dat we meer eten.

De onderzoekers volgden 100 vrouwen. De vrouwen werden in nette en een slordige keuken geplaatst en er werd hen klusjes gegeven. Beide moesten aangeven wanneer ze het gevoel hadden dat ze de controle hadden en wanneer ze deze aan het verliezen waren. Daarnaast werd en eten in de keuken neergezet, uiteraard werd er hen vertelt dat ze zoveel mochten eten als ze wilden.
 

De vrouwen in de rommelige keuken aten twee keer zoveel koekjes en andere ongezonde voedingswaren als de vrouwen in de nette keuken. Daarnaast aten de vrouwen die het gevoel hadden dat ze de controle hadden een stuk minder calorieën dan vrouwen die het gevoel hadden de controle kwijt te zijn.

 

Wauw! Opruimen en schoonmaken dus!

Lees ook: Altijd honger? 13 feiten waar elk hangry persoon zich in herkent!