Heb Jij Een Kantoorbaan? Zo Blijf Je Slank En Fit Op Kantoor!

Het is niet altijd makkelijk om al die verleidingen te weerstaan op kantoor. Het maakt het allemaal nog lastiger als er de zoveelste verjaardag wordt gevierd . ”Is dat een chocolate chip cookie taart? Goed als ik een stukje neem?” Oke, don’t freak out. Er zijn namelijk wat maniertjes om die kantoorsnacks te kunnen weerstaan.   

Schermafbeelding 2015-09-05 om 08.11.09

1| Eet gezonde snacks 
Probeer verstandig te eten, maar honger jezelf niet uit. Als je jezelf ervan weerhoudt om te eten, wordt je zwaar geïrriteerd of je wordt licht in je hoofd. Het resultaat hiervan is dat je straks niet goed in staat meer bent om je taken uit te voeren. Vers fruit of groenten zijn een optie. Ontwijk wortelen en appels als je in een stille kantoorruimte zit. Er is gewoon geen manier om deze geluidloos te eten.

2| Beweeg
De meeste mensen hebben een baan waarbij je het grootste gedeelte van de dag moet zitten. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van je lunchpauze. Wandel een stukje na het eten! Ga even lekker naar buiten en pak de trap in plaats van de lift. Work it girls!

3| Keertje cheaten? Inplannen!
Als je ver van te voren weet dat er een evenement aankomt, reserveer die dag dan om jezelf te verwennen. Ga niet heel extreem los op alle drank en eten maar sta jezelf toe om twee stukjes taart te eten. Je hebt er hard voor gewerkt om gezond te leven. Je verdient het om eens lekker te snoepen!

4| Herken het moment dat je onbewust begint te eten
Soms eten we puur uit verveling of desinteresse. Probeer op deze momenten kauwgom te kauwen. Volgens een onderzoek in The British Journal of Psychology helpt het kauwen van kauwgom je langer om gefocust te houden bij het uitvoeren van taken. Dus de volgende keer dat je oogleden zwaarder worden, stop dan een kauwgompje in je mond plaats van chips.

5| Verwar dorst niet met honger
Vooral op die hele drukke dagen gebeurt het snel dat je vergeet te drinken. Ook kunnen we onze dorst verwarren met honger waardoor je meer eet dan nodig is. Zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt en probeer er bewust van te zijn dat je voldoende drinkt.

water2

Foto: Ideasevite

6| Check de calorieën
Je hoeft de lunches met je collega’s niet te ontwijken omdat je dan bang bent dat je ongezonder zult eten. Zorg er alleen voor dat je niet elke dag de gefrituurde kip met twister fries besteld. Probeer een beetje op de hoogte te zijn van het aantal calorieën dat er in maaltijden zit.

7| Geef je work-outs niet op
Als je wilt sporten moet je tijd vrijmaken en soms andere activiteiten opgeven. Met andere woorden, als je een rondje wilt hardlopen voordat je naar werk gaat, moet je misschien wel om 5:30u opstaan. Natuurlijk, je kunt ook na het werk naar de sportschool, heel goed! Je hebt alleen een routine nodig dat werkt voor jou en dat je vast kunt blijven houden.

Lees ook: Weekend treats: the best quick and easy lunch ever!