Hè Hè! Eindelijk Een Dating App Waarbij Je Wél Ware Liefde Vindt!

Ja.. elke single lady weet waar we op doelen.. Single zijn in het digitale tijdperk lijkt wellicht makkelijk, maar in werkelijkheid is het een dating-jungle gevuld met teleurstellingen. Ok  – typ dating in in de Appstore en je hebt keuze uit honderden verschillende apps – maar de meeste apps zijn niet echt gericht op het vinden true love en worden meer gezien als ideale hook-up tool. Niks mis mee natuurlijk als je behoefte hebt aan een one-nightstand. Maar wie opzoek is naar iets serieuzers moet wellicht wat verder kijken dan deze online (soms best leuke) vleeskeuring. En toen vonden we Once, deze datingapp doet het net even anders!

Afbeeldingsresultaat voor once dating

De app bestaat sinds oktober 2015 en heeft nu al meer dan 3 miljoen gebruikers. Sinds februari van dit jaar is Once ook in Nederland te gebruiken en dat is geweldig nieuws voor all the single ladies. Meestal word je bij datingapps gekoppeld door een machine of beoordeel je je potentiële partner alleen op looks maar Once werkt anders (en beter!). Er zit namelijk echte getrainde human matchmakers die dagelijks gebruikers aan elkaar koppelen. Zo wordt uiteraard gelet op gemeenschappelijke interesses maar ook op kleding- en levensstijl (feestbeest much?). Bij Once ontvang je elke dag rond het middaguur jouw gratis match. Het mooiste is, de app is gratis te gebruiken downloaden.

Dat klinkt goed – zo goed dat wij de app besloten te testen.

De test
Onze super vrijgezel Bibi nam de proef op de som – na een lange relatie is ze al enige tijd single en dus helemaal klaar voor een nieuw dating-avontuur!

Specificaties van de app

  • Elke dag minstens één perfecte match aangeboden
  • Matches worden geselecteerd door getrainde matchmakers
  • 24 uur lang de volle aandacht tussen jij en jouw match
  • Gratis te downloaden en te gebruiken

Registratie
Bibi: ‘Dit was vrij makkelijk. Er zijn twee manieren om je te registreren: via een Facebook account of via je e-mailadres. Na de eerste stap wordt er gevraagd om basisgegevens: naam, leeftijd, geslacht, en seksuele voorkeur. Om je account te verifiëren vul je jouw telefoonnummer in, waarna er een verificatiecode naar toe wordt gestuurd. Dit geeft verzekering dat je alleen matched met echte personen. Het registratieproces kostte ongeveer 10 minuutjes.

Zodra je profiel is geactiveerd, kun je je profiel bewerken en foto’s toevoegen. Ook hier wordt er op toegezien dat de aangemaakte profielen echt zijn. Once controleert of je een heldere foto van je gezicht hebt geupload, na verificatie wordt je foto zichtbaar. Het is overigens aan te raden gelijk al push-notificaties voor de app aan te zetten, aangezien je jouw dagelijkse match ontvangt om 12 uur ‘s middags en daarna gelijk met deze match kunt chatten.

Proces
Na het opzetten van je account start een matchmaker met het vinden van je eerste match. Terwijl je op deze eerste match wacht, kan je je profiel verder aanvullen met informatie over je interesses, fysieke kenmerken en matchvoorkeuren. Ook krijg je een hele lijst met potentiële matches die je moet ranken op een schaal van 1-5 sterren. Gebaseerd op deze keuzes kiest de matchmaker een goede match. En ik moet zeggen, er kwamen een hoop leuke mannen voorbij. Ik merkte dat ik me enorm begon te verheugen op de volgende dag – op mijn eerste match!

Opzicht zijn de gratis opties al heel erg prima, maar voor €10,99 (5 stuks) kunnen er ook kronen gekocht worden waarmee je extra opties krijgt:

  • Kies zelf jouw match voor morgen uit, zonder dat ze dat te weten komen
  • Stuur een chat request naar iemand die jouw profiel (nog) niet leuk vond
  • Vind binnen 2 minuten een match die nu ook online is om mee te chatten
  • Boek een gesprek met een Persoonlijke Matchmaker, ontvang een match die overeenkomt met jouw specifieke aanvraag.

De volgende dag kreeg ik dan mijn eerste match, Julian – een 26 jarige marketing professional. Een potentiële match betekent overigens nog niet direct contact – we moeten elkaar eerst liken. Dat vond ik een fijne optie, het idee dat je ook zelf inbreng hebt in de situatie. Na het zorgvuldig lezen van zijn profiel en het bekijken van zijn foto’s, besloot ik Julian te liken. Vijf minuten later kreeg ik de melding ‘Julian is jou profiel aan het bekijken’ en vervolgens kreeg ik ook een like terug (pfiew- zelfs een online afwijzing is pijnlijk). Niet eens een minuut later kreeg ik het eerste berichtje ‘Hey, how are you?’. Ik ben best sceptisch jegens dating-apps, wellicht ben ik te vaak teleurgesteld, maar geheel tegen mijn verwachting in bleken onze interesses te matchen. We besloten een drankje te doen op een vrijdagavond. Na een paar uur waren we nog niet uitgepraat en besloten we een tweede date te plannen. Mijn eerste match en date via Once was – bizar genoeg – een succes. Uiteraard waren niet al mijn matches een succes. Soms waren de mannen hier op vakantie of bleken we andere toekomstplannen te hebben. Maar wellicht kan het afketsen van deze matches ook aan mijn afhoudende houding liggen.. ik heb namelijk een enorm leuke klik met Julian en we zien elkaar nog steeds ;).

Wil jij hem ook proberen? Via deze link kun je de App gratis downloaden!