Gaat Kim Kardashian Voor Een Major Verandering Bij Twitter Zorgen?

Oke, waar Twitter onder de dutchies een wat magerder aanhang heeft is het sociale medium huge in de VS. The one’s onderons die het medium gebruiken weten hoe irritant het is om een Tweet te versturen en er vervolgens achter te komen dat je een typo hebt gemaakt. 1. het voelt als social-suicide 2. je wil de Tweet ook niet verwijderen omdat je dan potentiële RT’s & favorite’s verliest. Want Twitter heeft in tegenstelling tot Instagram en Facebook geen edit-functie. Maar we hebben het gevoel dat hier wel eens verandering in kan komen. 

Dankzij techneut Kim K. is er een grote kans dat de edit-optie eraan komt. Kim heeft Twitter een e-mail gestuurd met daarin in de vraag of deze optie toegevoegd kan worden en uiteraard Tweette ze haar wens eveneens, Twitter co-founder Jack Dorsey reageerde onmiddellijk en gaf aan achter het idee te staan!

Dat de Tweet van Kim K. invloed zal hebben staat voor ons vast. Al eerder liet Taylor Swift zien wat een huge impact een klein berichtje van haar kan hebben op een mega coöperatie. In juni deed de zangeres een Tumblr post waarin ze zich uitsprak over de Apple Music three-month free trial periode voor luisteraars. Volgens Taylor werden de artiesten, schrijvers en producers in deze periode niet betaald voor hun harde werk. Taylor gaf aan dat haar teleurstelling hierover niet enkel betrekking heeft op haar eigen inkomen maar voornamelijk op dat van nieuwe artiesten.

Nog geen 24 uur later liet Apple’s Eddy Cue weten dat AppleMusic artiesten zou gaan betalen voor streaming binnen de free-trial period. Cue vertelde Billboard, “When I woke up this morning and saw what Taylor had written, it really solidified that we needed to make a change. And so that’s why we decide we will now pay artists during the trial period.”

Lees ook: Dit verdient Kim Kardashian.