FUCK: E-Sigaretten Zijn Dus Helemaal Niet Veilig!

Inmiddels zijn er meer dan 7,000 elektrische sigaretten en smaken op de markt. Fruit, snoep, cocktail je kan het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar. Volgens de marketeers zijn de sigaretten 95% minder schadelijk dan tabak. Echter kwamen onderzoekers tot een heel andere conclusie. 

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Reeds in 2000 werd het al bekend dat het inhaleren van smaakstoffen gevaren met zich meebrengt en kan leiden tot een ‘Popcorn long’. De ziekte kwam vroeger voor onder mensen die werkte in fabrieken waar magnetron popcorn werd gemaakt. Olie, zout en smaakstoffen werden daar gemixt en verwarmt in grote tanks. Veel medewerkers kregen een vorm van bronchitis met symptomen als hoesten, astma en een moeizame ademhaling. Het kan leiden tot een onomkeerbaar verlies van longfunctie en de situatie kan zo slecht worden dat transplantatie de enige optie is.

Ondanks de grote populariteit van E-cigs is er tot op heden weinig onderzoek gedaan naar de gevaren van de smaakstoffen die erin zijn verwerkt. Inmiddels heeft een team van Harvard geleidt door Joseph Allen de luchtstroom afkomstig uit 51 verschillende populaire e-sigaretten geanalyseerd. En wat blijkt? De gevaarlijke chemicaliën die deze aandoening kunnen veroorzaken werden terug gevonden in de boter smaken maar ook in caramel, butterscotch, pina colada en aardbei.

Met name de aanwezigheid van Diacetyl, de stof die in direct verband staat met deze vorm van Bronchitis, maakt dat het het team om ‘urgente actie’ vraagt.

Sorry gals.. smoking is bad.. op welke manier dan ook!

Lees ook: OMFG: Dit doet een sigaret echt met je lichaam!