Er Zijn Dit Jaar Meer Mensen Doodgegaan Door Selfies Dan Door Haaien!

​Mensen riskeren met liefde hun leven voor die ene perfecte selfie, we doen een hoop voor wat extra insta-likes. Het gaat zelfs zo ver dat het nemen van selfies nu gezien mag worden als een dodelijke activiteit. Mashable schrijft dat er dit jaar meer mensen dood zijn gegaan door het nemen van selfies dan door aanvallen van haaien! What the fuck?!

shark selfie 2

Yep, that’s right. Over de gehele wereld zijn er dit jaar 12 mensen dood gegaan omdat ze een selfie wilde nemen, waar er 8 zijn omgekomen bij aanvallen van haaien. Uiteraard zijn beide aantallen niet groot, wat je kans op een selfie-dood erkleint maar toch.. een dood door selfie is nog steeds zwaar onnodig!

Nu vraag je je wellicht af hoe mensen dan dood gaan als ze een selfie nemen? Volgens Mashable zijn er vier dood gegaan omdat ze vielen en sommige omdat ze zijn aangereden door treinen. Bovendien is een man dood gepiest toen hij een selfie wilde nemen met een rennende stier en overleed er een vrouw in een auto ongeluk toen ze selfies nam tijdens het rijden.

https://instagram.com/p/68hJoxsm0A/?taken-by=jayalvarrez

Het nemen van risky selfies is zo’n groot probleem geworden dat een park in Colorado zijn deuren moest sluiten omdat mensen selfies namen met beren, en daarbij heel dicht bij de dieren kwamen. Inmiddels nemen regeringen van verscheidene landen actie om het nemen avontuurlijke selfies te stoppen: ‘Een coole selfie, kan je je leven kosten,’ aldus een Russiche campagne.

Moraal van dit verhaal? Die coole cliffside selfie is gevaarlijker dan zwemmen in een zee vol haaien. Don’t even think about it!

Lees ook: Deze celebs werden betrapt terwijl ze een selfie maakten!