Eindelijk Antwoord: Willen Mannen Nou Een Kleine of Een Lange Vrouw Daten?

 

Uiteraard heeft iedereen een ‘type’ zowel haarkleur, oogkleur, stijl als persoonlijkheid spelen hierin een belangrijke rol. Echter gaat deze voorkeur bij sommige mannen nog een stapje verder, ook de lengte van de vrouw kan een belangrijke rol spelen bij het kiezen van een potentiële partner.

Foto: RVCA

Foto: RVCA

Persoonlijk geef ik niet zo veel om lengte, ik heb met mijn 1.90m een grote poel om in te vissen (hell yeah) en hoef niet bang te zijn dat een vrouw langer dan ik zal zijn (ik heb d’r nog nooit een ontmoet). Maar voor mijn vrienden met minder lange ledematen is het een heel ander verhaal. Zo heb ik een vriend die 1.65m is, naast het feit dat wij kwa lengte een raar duo vormen is het voor hem ook een stuk lastiger om een vrouw te vinden die bereid is hem te daten. Hij zelf zou er geen problemen mee hebben dat een vrouw langer is dan hij, maar het zijn voornamelijk de vrouwen die hier niets voor voelen. Uiteraard zijn er ook mannen die een duidelijke voorkeur hebben voor een tall of short lady. Als je je afvraagt waarom mannen zich aangetrokken voelen tot lange of korte vrouwen dan kan ik je vertellen dat er een hele science zit achter het kiezen van een type. Vaak is deze keuze overigens niet bewust, die voorkeur zit gewoon in je systeem.

Er is een reden waarom de world’s finest designer een lange vrouw als model kiezen. Volgens de mode wereld is een lange dunne vrouw het ‘ideale’ type. In reactie hierop kopen vrouwen massaal hoge hakken om maar enigszins aan dit beeld te voldoen.

De reden? Lange vrouwen trekken aandacht. Als een groep vrouwen een café in loopt zullen de mannen direct naar de langste in de groep kijken – simpelweg omdat zij het eerste gezicht is dat ze zien. Bovendien is uit onderzoek door psychologen van de Universiteit van Liverpool en Central Lancashire is gebleken dat zowel mannen als vrouwen lange vrouwen als intelligenter, meer assertief, onafhankelijk en ambitieus zien. Bovendien worden ze als rijker en meer succesvol gezien, ongeacht of dit waar is.

Uiteraard garanderen deze ‘kwaliteiten’ geen goede relatie, maar ze geven de lange vrouw een ‘voorsprong’ op dit vlak. Dit soort argumenten klinken oppervlakkig en uiteraard zijn ze dat, maar toch merk ik dat ik er zelf ook gevoelig voor ben. Als ik een lange vrouw denk, denk ik aan het type Uma Thurman – lang, blond en super sterk.

En ondanks dat de lange vrouw op het eerste gezicht als meer intelligent, succesvol en rijk worden gezien worden juist kleinere vrouwen gezien als goede moeders. In een ander onderzoek werden mannen foto’s van lange en kleine vrouwen voorgelegd, volgens het onderzoek ‘is de lengte van de vrouw van invloed op het manier waarop mannen het karakter van een vrouw beoordelen.’ De uitkomst van het onderzoek is niet in het voordeel van de langere vrouw. Volgens de mannen die mee deden aan het onderzoek waren kleinere vrouwen zorgzamer, attenter en huiselijker. De kleinere vrouw werd als minder intimiderend gezien.

Kleinere mannen gaven vaak aan dat ze langere vrouwen indrukwekkend vinden. Ze voelen zich meer op hun gemak bij een kleinere vrouw en zullen daar sneller op af stappen.

Uit een onderzoek gepubliceerd in de Daily Mail blijkt dat kleine vrouwen met lange benen het meest aantrekkelijke type vormen. Volgens Dr. William Brown van Brunel University zijn kleinere, slanke vrouwen met grote borsten favoriet bij de man. Volgens Brown heeft dit alles te maken met de symmetrie van het lichaam: Lange slanke vrouwen zien er het dunst uit op de catwalk, maar een kleinere, curvy vrouw is symmetrisch gezien interessanter voor de man.

Wat ik vind? Height is just a number. Maar als een man een duidelijke voorkeur heeft voor lange of kleinere vrouwen dan zeggen deze onderzoeken een hoop over hem. Als jou man meer van de langere vrouwen is zoekt hij een onafhankelijk, assertief type. Heeft jou man een voorkeur voor kleine dames? Dan wil hij iemand die verzorgend is. At least, according to science!

Lees ook: Wat mannen willen: 5 dingen die een man zoekt in zijn droomvrouw.