Dol Op Chocola? Goed Nieuws! Je Wordt Er Slimmer Van!

Chocolade= bae! Dat kunnen vele zeggen over het heerlijke stukje snoepgoed. Naast dat chocolade zo vreselijk lekker is, doet het nog iets anders met je…iets magisch!

Chocolade maakt ons blij, zitten we in een dip dan is het eerste wat we erbij grijpen, chocolade. Maar dit wisten we al, door chocolade komt namelijk enforfine vrij in je hersenen wat je zo blij maakt. Maar naast de blije gevoelens die we krijgen, doet choclade nog iets veel beters.

GIF: Giphy

GIF: Giphy

Pschycholoog Merril Elias was een onderzoek begonnen naar de cognitieve vaardigheden van de mens. Hij wilde weten wat de relatie was tussen de bloeddruk en het functioneren van de hersenen. Tijdens dit onderzoek is er ook geregistreerd wat de mensen aten omdat bepaalde voedingsmiddelen een effect hadden op de risicofactoren die onderzocht werden.

Wat was het resultaat? Het bleek dat mensen die chocolade aten beter scoorden op cognitieve testen en dat op verschillende domeinen.

GIF: Giphy

GIF: Giphy

Uit een onderzoek die vorige maand naar voren kwam werd er door voedingsdeskundige Georgia Crichton verteld dat er een positief verband bestaat tussen het eten van chocolade en het functioneren van de hersenen. “Chocolade leidt tot een beter visueel en ruimtelijk geheugen, maar ook een betere werkgeheugen en de vaardigheid om abstract te denken.” volgens Georgia. Die vaardigheden heb je nodig voor alledaagse taken zoals het onthouden van een telefoonnummer.

Hoe dit kan? Dat kan niet met zekerheid gezegd worden. Wel wordt er gespeculeerd dat het door de stof flavanol komt die een positief effect heeft op het functioneren van de hersenen. Nu betekent het niet dat wel allemaal repen chocolade naar binnen moeten schuiven, maar af en toe een stukje kan dus helemaal geen kwaad.

GIF: iamyouth

GIF: iamyouth

Lees ook: Binnenkort Tentames? Goed Nieuws! Chocolade Verbetert Je Geheugen