Dit Waren De Beauty Secrets Van Marilyn Monroe!

De rode lippen, winged eyeliner en de curly eyelashes hebben Marilyn niet voor niets de meest aantrekkelijke vrouw ter wereld gemaakt. De man achter deze beauty was Allan ‘Whitey’ Snyder. Allan is een make-up-genie en ook vrouwen als Katharine Hepburn, Doris Day en Raquel Welch(!) waren hiervan overtuigd. Wij hebben dé beauty secrets van deze wereldbekende schoonheden op een rijtje gezet.

1| Gebruik vaseline als primer en highlighter. 
Voordat Marilyn haar foundation opdeed, was vaseline een vereiste voor haar. Het was volgens haar de ultieme moisturizer om geen rimpels te krijgen. Allan smeerde de jelly vaak op haar jukbeenderen en onder haar wenkbrauwen. Zo kreeg Marilyn een mooie glow onder de spotlights.

2| Gebruik verschillende kleuren om je lippen te contouren.
Niet voor niets was Marilyn bekend om haar volle, rode lippen. Om een 3D-effect aan Marilyn’s lippen te geven, gebruikte Allan vaak donkere kleuren op haar mondhoeken en lichtere kleuren in het midden van haar lippen. Een beetje highlighter boven en onder de lippen maakten de volle-lippen-look helemaal af.

Foto: www.divinecaroline.com

Foto: www.divinecaroline.com

3| Smeer olie op je oogleden voor extra shine
Marilyn was ervan overtuigd dat glimmende oogleden sexy waren. Allan gebruikte een tikkeltje vaseline of cocosnoot-olie voor haar oogleden om een wet-look te creëren.

4| Maak gebruik van Greta Garbo’s oogschaduwtrucje.
Marilyn liet zich inspireren op Greta’s make-up. Ze blendde witte oogschaduw tot aan haar wenkbrauwen en noemde het zelfs de ‘Greta Garbo eye’.

5| Maak een combinatie van eyeliners in verschillende kleuren. 
Hoewel de meeste vrouwen gaan voor alleen zwarte eyeliner, ging Allan voor maar liefst vier kleuren op Marilyn’s ogen! Hij maakte een winged line op de oogleden. Vervolgens tekende hij een wit driehoekje op de ooghoeken en trok een witte streep op haar waterlijnen. Dit zorgde ervoor dat Marilyn’s ogen veel groter leken. Om haar ogen veel witter te laten lijken, zette hij een rood stipje op de inner corner van haar oog.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

6| Gebruik blush om je neus te contouren.
Voor een kleinere en kortere neus depte Allan een beetje roze blush op Monroe’s neus.

7| Knip je neppe wimpers door de helft.
Marilyn wilde -net als ons- lange en volumineuze wimpers met een natuurlijke uitstraling. Snyder knipte daarom de nepwimpers door de helft en plakte het op de buitenhoeken van de ogen.

8| Teken je wenkbrauwen met een hoge hoek.
Marilyn’s puntige wenkbrauwen zijn vast niemand ontgaan. Ze tekende deze namelijk ietsje hoger. Volgens haar leek haar wijde voorhoofd daardoor veel kleiner. Wees wel voorzichtig! Je wil niet met sharpy wenkbrauwen lopen.

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Lees ook: 9 beauty tips van een Chanel visagiste!