Dit Is Waarom Jij Altijd Koude Handen En Voeten Hebt!

Super vervelend die koude handen en voeten. ‘S avonds Netflixen op de bank met een dekentje dan maar en slapen met 2 paar sokken. Vindt je vriend dat je overdrijft? Dan moet hij lekker zijn mond houden, uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen het wel degelijk kouder hebben dan mannen! HA! 

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Professor menselijke fysiologie Mike Tipton van de Universiteit van Portmouth deed onderzoek naar dit fenomeen. Het komt deels voort uit het feit dat vrouwen efficiënter omgaan met de warmte die ze produceren (want ja, zo zijn we nu eenmaal). Het bloed stroomt naar de belangrijkste organen, dit omdat het vet in het lichaam van de vrouw beter verdeeld is dan bij de man. Voordat je je heel trots voelt om je efficiëntie een kleine note: dit is dus ook de reden waarom er minder bloed in je handen en voeten zit en die dus kouder zijn.. KAK!

Daarnaast spelen die eeuwige hormonen een rol en dan met name dat vrouwelijk hormoon oestrogeen. Wanneer je ongesteld bent veranderd je lichaamstemperatuur door oestrogeen. Een stijging van de oestrogeenlevels heeft tot uiting dat ons lichaam reageert alsof er sprake is van te lage temperaturen. Daarom hebben we het vaak kouders tijdens onze menstruatie.
Daarnaast daalt je tempratuur ook als je gaat slapen, dit gebeurt bij zowel mannen als vrouwen maar bij vrouwen daalt de temperatuur sneller.

Lees ook: Het is dus geen aanstellerij: griep voelt echt erger bij mannen!