Dit Is De Evolutie Van De Selfie Pose!

We hebben al een heleboel soorten selfie-gezichten gezien op onze feed: de duck face, de uitstekende tong en nu is er ééntje gaande die de ‘fish gape’ heet. Het is eigenlijk best raar dat er zelfs trends zijn in selfie-poses, right?! Wij hebben een paar opgesomd die je vast wel bekend voorkomen.

1| De Smize
De smize was dé selfie-face in 2009. Bij smizen ging het erom dat je niet met je mond, maar met je ogen ging lachen. Herinneren jullie nog hoe Tyra Banks ons leerde hoe je dat moest doen? Je moet je ogen een klein beetje dichtknijpen, je wenkbrauwen omhoog doen en je mond recht houden. Voilà, daar heb je ‘m dan!

Foto: www.elle.com

Foto: www.elle.com

2| De Duck Face
Wie kent deze klassieker niet? In 2012 ging ie-de-reen met z’n lippen tuiten. Hoewel er veel grappen werden gemaakt over de ‘kissy lips’, zien we deze populaire selfie-face nog vaak terugkomen op onze feed.

Foto: www.elle.com

Foto: www.elle.com

3| De Sparrow Face
In 2013 begon de sparrow face populair te worden. De sparrow face is een mix van de smize en de duckface. Dus je moet lachen met je ogen terwijl je je lippen tuit en tegelijkertijd ook een klein beetje je mond open houdt. Ugh, na een heftige selfie-sessie zal je er vast en zeker gezichtskrampen aan overhouden. Maar hé, alles voor die mooie foto toch? Lukt het je niet om de sparrow face te doen? We hebben een handige tip voor je: zeg voordat je een foto maakt ‘prune’.

Foto: www.elle.com

Foto: www.elle.com

4| De Fish Gape
En dit is de selfie-face die we nog héééél vaak gaan zien dit jaar. The fish gape is eigenlijk hetzelfde als de sparrow face, maar hier show je wat meer van je tanden. Wat zou de volgende selfie-trend zijn? Gewoon lachen misschien? Wie weet…

Foto: www.elle.com

Foto: www.elle.com

Lees ook: Awkward: deze celebs werden ‘betrapt’ terwijl ze een selfie maakten.