Dít Is De Ideale Temperatuur Voor Je Stijltang!

Vrijwel elk mode meisje gebruikt zo nu en dan een stijltang en ondanks dat we denken dat die daily use van deze tool ons een expert maakt is niets minder waar. Want welke temperatuur-stand is nu eigenlijk perfect?! Vaak tikken wij hem gewoon direct door naar het hoogste standje, compleet blind voor de consequenties. Haarbreuk?! Dat zien we over 3 maanden bij de kapper wel weer.. om vervolgens jankend naar buiten te komen omdat die te verwijderen dooie ‘puntjes’ waar je om vroeg zo’n 20 centimeter lang bleken te zijn. 

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Een te lage temperatuur maakt je haar dof en levenloos terwijl een te hoge temperatuur je haar kan laten aanbranden.. EEKS! Maarre wat is die ideale temperatuur dan? Volgens onderzoekers (daar zijn ze weer!!) is 185℃ de ideale temperatuur voor jou stijltang. Met deze temperatuur krijg je het beste resultaat en hoef je het apparaat niet extreem vaak langs je kwetsbare lokken te laten glijden. Omdat je haar op deze temperatuur zijn vocht vasthoudt, blijft je haar shiny en smooth.

Als je lager dan deze temperature gaat moet je je tang vaker langs je haar laten glijden om hetzelfde effect te verkrijgen, daardoor droogt je je haar sneller uit. Een hogere temperatuur daarentegen geeft een onnodige hoeveelheid hitte op je haar en zodra je de temperatuur van 215℃ creëer je een hoop onnodige problemen voor je haar. Op deze temperatuur beginnen de Keratine eiwitten in je haar te smelten, iets wat je niet meer kan repareren, kortom: gebroken en gespleten puntjes.

Om er zeker van te zijn dat je hair game on point is stel je je iron in op 185℃ en verander deze setting nooit! You’re welcome!

Lees ook: Het geheim achter dat super volle Victoria’s Secret haar!