Disney Fans Roepen Het Massaal: Maak Elsa Lesbisch!

De meeste sprookjes die we kennen eindigen allemaal hetzelfde: de hoofdpersoon van het verhaal ontmoet de liefde van zijn of haar leven. Dit zijn altijd hetero koppels geweest. Disney fans lijken dat nu helemaal zat te zijn en vragen om een grote verandering in de Disney wereld!

Elsa is, voor degene die dat niet weten, de hoofdpersoon van de film Frozen. Veel homo’s en lesbiennes kunnen zich met Elsa identificeren. Ze is namelijk een karakter dat niet geaccepteerd wordt vanwege haar krachten.

LHBT’ers halen een andere vertaling uit het verhaal. Zij zien dat Elsa niet geaccepteerd wordt voor haar krachten (die te maken hebben met haar seksualiteit) en dat dit de reden is waarom ze zich verstopt in haar kamer(in de kast). Het moment wanneer ze alles aan haar zusje vertelt wordt gezien als haar coming out moment!

Volgens fans moet Disney meer homoliefde laten zien in hun verhalen. “Een lesbische Disney-prinses had het veel makkelijker voor mij kunnen maken toen ik uit de kast kwam. Het is belangrijk dat we dit in films zien.” aldus een fan.
#GiveElsaAGirlfriend is een hashtag die momenteel trending is. Er zijn ook al tekeningen gemaakt van hoe Elsa’s mogelijke partner eruit zou moeten zien. Disney heeft echter nog niet op de oproep gereageerd. We zullen het dus moeten afwachten!

Lees ook: Shakira Wilde Alleen Deze Disney Film Inspreken Als Haar Karakter Curvy Heupen Zou Krijgen!