Deze Spelletjes Herken Je Vast Nog Uit Je Kinderjaren!

Vroeger was alles beter, tenminste dat vinden de meeste van ons. Je had de meest aparte technologieën en bovendien had je de meest leuke spelletjes die je met je vrienden of familieleden kon spelen. Wij benoemen hier een aantal die je vast nog wel kent!

1. Dokter Bibber
Je probeerde je handjes zo stil mogelijk te houden terwijl je je patiënt opereerde! Wat baalde je als dat niet lukte!

Foto: Telegraaf

Foto: Telegraaf

2. 4 op een rij
Je kon dit spel wel urenlang spelen en het verveelde nooit! Als jij de ronde had gewonnen dan wilde de ander nog een ronde om je te verslaan.

Foto: Kennislink

Foto: Kennislink

3. Ezeltje strekje
Wat was dit een zenuwslopend spel zeg! Iedereen zat in spanning af te wachten wanneer het ezeltje eindelijk alles van zich af schopte. Daarna kon je weer helemaal opnieuw beginnen en het bleef ook leuk.

Foto: Catawiki

Foto: Catawiki

4. Giebelen
Het spelletje wat je samen met je vriendinnetjes speelde tijdens een sleep over. Daar kwamen al je diepste en duisterste geheimen naar boven. Jullie beloofden dan dat geen enkele geheim de slaapkamer zou verlaten.
Foto: Bol.com

Foto: Bol.com

5. De Betoverde Doolhof
Wat was het lastig om uit dit doolhof te komen. Iedereen probeerde elkaar te overtreffen en als eerste uit het doolhof te komen.

Foto: Bol.com

Foto: Bol.com

6. Krokodil met kiespijn
Nog zo een zenuwslopend spel. Je wilde niet dat zijn bek dicht ging wanneer jij aan de beurt was, anders was je af en moest je wachten tot je vriendjes klaar waren voor een nieuwe ronde.

Foto: bol.com

Foto: Bol.com

7. Twister
Hoe kunnen we twister nou vergeten? Voor dit hilarische spel moest je wel heel flexibel zijn. Rechtervoet op…rood!

Foto: Bol.com

Foto: Bol.com

8. Wie is het?
Soms is het nog steeds leuk om dit spel te spelen. Je kon eindeloos door raden en uiteindelijk wist je wie je was. Toch had je het soms flink mis.

Foto: Bol.com

Foto: Bol.com

9. Monopoly
Kregen jullie altijd ruzie tijden monopoly? Je wilde een huis kopen of je moest de ander betalen wat je eigenlijk heel erg irriteerde! Maar als de ander jou moest betalen, vond je dit wel fijn.

Foto: Bol.com

Foto: Bol.com

10. Cluedo
Wie heeft de moord gepleegd? Wie is de schuldige? Dat was aan jou om te onderzoeken! Een heel leuk spel als je mysterie spelletjes leuk vind.

Foto: Bol.com

Foto: Bol.com

 

Lees ook: OMG! Deze 90’s Technologie Dingen Ken Je Vast Nog Wel!