Deze Vlogger Vindt Dat We Plus-Size Disney Prinsessen Nodig Hebben!

Pas geleden is er voor het eerst een Latina Disney Prinses gecreëerd. Dat is al een hele grote stap voor Disney om diversiteit te uiten in hun wereld. Echter vindt Loey Lane het niet genoeg, zij wil meer!

Loey Lane plaatse in oktober 2015 een video op haar YouTube channel. Dit was een kleding haul, waarbij ze pas gekochte kleding aan haar subscribers laat zien. 1 van die kledingstukken was een bikini gebaseerd op De Kleine Zeemeermin. Ze trok hem aan en liet hem aan de wereld zien. “Ik ga hier in leven. Wie houdt ik voor de gek? Ik blijf een prinses voor de rest van mijn leven.” zei ze erbij.


Haar subscribers namen toen de gelegenheid om de mogelijkheid van een plus-size prinses te bespreken!

In maart plaatse Loey weer een filmpje genaamd: The Not So Little Mermaid, waarin ze vertelt hoe bijzonder en sterk ze zich voelde in de bikini. Ze voelde zich niet als een mollig kind in Disney Land.
Toen Loey een kind was en Disney Land bezocht, mocht iedereen een naam van een prinses op een naamkaartje schrijven. Loey koos voor Ariel omdat dit haar favoriete Disney prinses is. Een ander kind kraste de naam echter weg en schreef er Ursula op (de zeeheks van het sprookje). Dat deed haar veel pijn als een kind.

https://www.instagram.com/p/BDbom7jCq-B/

Nu vraagt Loey aan Disney om een plus-size prinses te creëren. “We kunnen er niet allemaal hetzelfde uitzien. Dat is waarom het belangrijk is om diversiteit te laten zien aan kinderen.”

“Als we echt een plus-size Disney prinses willen hebben dan moeten dat bewijzen. Door Disney kleding aan te doen en onze eigen soort prinses te zijn, kunnen we dat voor elkaar krijgen!” De bal ligt nu bij Disney zegt Loey.

Wat vinden jullie ervan?

Lees ook: Model Ashley Graham Heeft Een Nieuw Veel Mooier Woord Voor Plus-Size Bedacht!