9 Redenen Om Nog Méér Koffie Te Drinken!

Even serieus, wie houdt er niet van koffie?! Hoewel we veel dingen horen over hoe slechts het wel niet zou zijn voor ons, staat zelfs de wetenschap achter de coffee addicts. Want ja, het blijkt eigenlijk super goed voor ons te zijn! Ter ere van koffie -hell yeah- geven we jou 9 redenen om nóg meer van dit goddelijke drankje te houden.

Foto: Tumblr

Foto: Tumblr

Foto: www.someecards.com

Foto: www.someecards.com

1| Koffiedrinkers leven langer.
Uit onderzoek van de Harvard School of Public Health blijkt dat koffie een vroegtijdige dood zou voorkomen. Ook blijkt dat mensen die 3 à 5 kopjes koffie per dag drinken een kleinere kans hebben op hart- en vaatziekten, beroerte, diabetes, zelfmoord en neurologische aandoeningen.

2| Koffie doet wonderen voor je huid.
YAAAS! Dit goedje is perfect om zwellingen en ontstekingen aan te pakken. Bye Bye, wallen! En ook je anti-rimpelcrèmetjes kan je gedag zeggen, want koffie voorkomt vroegtijdige huidveroudering én laat je huid shinen!

3| Koffie maakt je slimmer.
Niet voor niets waren grote geniën als Beethoven, Back, Benjamin Franklin en Voltaire koffieverslaafden! Koffie zorgt ervoor dat onze hersenen op een efficiëntere manier werken, door de neurotransmitters te blokkeren die onze  hersenen laten ‘slapen’.

4| Koffie zit bomvol met antioxidanten.
Vergeet pure chocolade en blauwe bessen. Niks kan tippen aan de antioxidanten die koffie bezit!

5| Koffie geeft je een energy boost.
Jep, koffie geeft je boost van productiviteit! Studies tonen aan dat koffie het geheugen stimuleert, je humeur verbetert én je energielevels verhoogt.

6| Koffie helpt kanker voorkomen.
A coffee a day keeps the doctor away? Het onderzoek van de Dana-Farber Cacer Institute toont aan dat het drinken van 4 kopjes koffie per dag (darm)kanker kan voorkomen. Awesome.

7| Koffie vermindert stress.
Uhuh, koffie vermindert emotionele en fysieke stress! Onderzoek toont aan dat zelfs de geur ervan kalmerend werkt! Geen wonder dat we zoveel van de geur van koffiebonen houden, right?!

Foto: www.someecards.com

Foto: www.someecards.com

8| Koffie verbetert fysieke prestaties.
Wist je dat je met koffie 12% meer presteert? Cafeïne is één van de beste ergogene middelen ever. Zelfs atleten consumeren dit goedje om harder en langer te presteren!

9| Koffie beschermt je tanden.
Uit een studie van Boston University blijkt dat het drinken van koffie onze tanden beschermt tegen parodontitis, de ontsteking van het tandvlees en kaakbot. En nee, dit wil niet zeggen dat wij koffieliefhebbers geen pepermuntjes meer moeten dragen in onze tas óf dat we minder aandacht kunnen geven aan tandenpoetsen. Hell no! Maar het is het absoluut waard, right?!

Lees ook: Dit is wat jouw go-to koffie zegt over je karakter!