7 Dingen Die Vrouwen Met Een Perfecte Huid Altijd Doen.

Een perfect huidje willen we allemaal en ondanks dat ook je genen veel bepalen zijn er wel wat maniertjes die je je zelf aan kunt leren om de kwaliteit van jou huid te optimaliseren. Daarom 7 dingen die vrouwen met een perfecte huid altijd doen.

beautiful skin 1

1 | Ze verwijderen altijd hun make-up
Het klinkt voor de hand liggend en dat is het ook. Maar wedden dat jij wel eens vermoeid na een stap-avond je je bed in duikt met dat laagje spul nog op je gezicht? Dat is een no-go! Slapen met een schoon huidje is stap 1 naar die perfect skin waar jij van droomt. Dat houdt in dat je je huid schoon moet maken met een watje met reinigingsmelk en vervolgens ook nog een facewash moet gebruiken. Als je je gezicht niet goed wast, blijven er vrij radicalen, stof en vuil op je huid zitten die irritatie, roodheid, gevoeligheid en tja ook puistjes kunnen veroorzaken. Als je je make-up niet goed verwijdert kan je huid er mat en levenloos uitzien. Dus hoe moe je ook bent, lekker fris je bedje in is wel zo fijn!

2 | Ze gebruiken elke dag een SPF
Ja ook die is voor de hand liggend, maar grote kans dat jij niet dagelijks smeert. Het is belangrijk om dagelijks een factor te dragen, ook als de zon niet schijnt. Hiermee voorkom je afbraak van collageen, rimpeltjes, donkere vlekjes en fijne lijntjes. Het is een van de simpelste manieren om anti-aging te voorkoen. Wellicht denk je dat zonnebrand te vet is om dagelijks te smeren, zeker voor jou gecombineerde of vette huid. Tegenwoordig zijn er varianten op de markt die speciaal voor het gezicht zijn, bij je locale parfumerie kan je ernaar vragen. Bijvoorbeeld de dagelijkse gezichtscrème van Filorga, UV Defence factor 50. Deze is niet al te duur en wij zweren erbij!

3 | Zitten niet veel aan hun huid
Heb jij een wondje of plekje? Van afblijven! Het is enorm verleidelijk om eraan te pulken maar dit moet je kosten wat kost zien te voorkomen. In het geval van een puistje kan je de bacteriën dieper de huid indrukken en dat is zeer ongewenst. Het resultaat? Als het een beetje tegenzit ontstaat er een grote rode, puist die moeilijk te coveren is. Over het algemeen is een niet uitgeduwd puistje beter te verstoppen met wat make-up en bovendien een veiliger optie voor je huid. Dusse handjes thuis!

4 | Sporten
Sommige mensen zijn blessed met een mooi huidje zonder daar ook maar iets voor te hoeven doen, voor hen is dit artikel niet. Heb jij dit gelukje niet? Wellicht sport je dan onvoldoende. Door te sporten gaan je poriën openstaan, en wordt het vuil eruit gezweet. Bovendien stimuleert het de doorbloeding in je gezicht wat de conditie van je huid ten goede komt.

5 | Gebruik de juiste verzorgingsproducten
Iedereen heeft een ander huidtype en wat voor jou huidje werkt is vaak even zoeken. Maar als je de juiste producten hebt gevonden die jou huid kan verdragen zal je zien dat je skin enorm opknapt. Houdt er rekening mee dat je minimaal een reinigend product nodig hebt, een exfoliërend product, en een moisturizer met spf in je routine moet hebben. Luister naar je huid, hoe voelt je huid na het gebruik van dit product? Goed, trekkerig of zelfs jeukend?

6 | Schoonheidsslaapje
Het schoonheidsslaapje is zeker geen mythe. Als je niet genoeg slaap krijgt, kan je last hebben van donkere kringen onder je ogen. Bovendien ziet je huid er futloos uit. Als je slaapt kan je huid zich herstellen en zichzelf opnieuw opladen. Je huid krijgt veel te verduren door alle vervuilde lucht en schadelijke invloeden gedurende de dag. Vrouwen met een mooie huid zijn zich er vaak van bewust dat genoeg slaap een belangrijke rol speelt in de huid verzorging.

7 | Niet te veel alcohol
Tja alcohol is gif voor de huid. En vaak gaat hevig drinken gepaard met weinig slaap, dit komt je huid conditie over het algemeen niet ten goede. Je lichaam moet de gif-stoffen kwijt en dat zie je regelmatig terug aan je huid, je krijgt oneffenheden. Bovendien kan alcohol invloed hebben op couperose, kijk hier dus mee uit als je hier aanleg voor hebt.

Lees ook: Ga jij nog op vakantie? Als je deze kleuren draagt lijk je bruiner!