6 Redenen Waarom Je Beter Een Kat Kunt Hebben Dan Een Vriendje!

Je hebt een kat of je droomt van het hebben van je eigen little ball of fur. Katten geven je liefde, ze lezen je emoties en geven ons een speciaal gevoel. Daarom 6 redenen waarom het hebben van een kat cooler is dan het hebben van een vriendje! 

1 | Katten zijn zelfstandig
Een major reden waarom jij het na een date afblaast is omdat de man in kwestie veel te opdringerig is. Hij wil te veel en voelt jouw behoeftes totaal niet aan. Katten daarentegen begrijpen jouw needs een stuk beter: ze zijn graag bij je, maar weten ook dat jij zo nu en dan je eigen tijd en ruimte nodig hebt. Ze laten je dan met rust en gaan  naar buiten of ergens anders liggen.

2 | Ze begrijpen wanneer je ze nodig hebt
Waar je bij een vriendje regelmatig moet schreeuwen om zijn aandacht of moet uitleggen dat je hem nu eenmaal nodig hebt in je leven is dat bij de kat compleet anders. Hij voelt wanneer je een rot dag hebt gehad en komt dan gezellig bij je liggen; they read us like no other.

 

 

3 | Ze zijn super slim
Katten dus. Er wordt wel gezegd dat katten 9 levens hebben en dat komt omdat ze zo behendig zijn en gevaarlijke situaties doorzien; iets waar mannen nog wel een puntje aan kunnen zuigen (ooit een artikel gelezen met uitleg waarom vrouwen langer leven dan mannen? Nee? Omdat mannen altijd domme dingen uitproberen, zoals aan de rand van een klif staan of vuurwerk tussen hun aars stoppen).

4 | Katten vermaken ons
Soms zijn ze onhandig en daardoor super schattig, ze doen grappige dingetjes die ons vermaken en ons regelmatig laten lachen. Als je kat expres iets kapot maakt (zie onderstaand filmpje) vinden we het stiekem nog grappig ook, als je vriend dit had gedaan had je hem waarschijnlijk vermoord. ‘WAAROM DOE JE ZOIETS?!’

5 | Ze worden vrolijk zodra we thuiskomen
Katten zijn slim en hebben tijdsbesef. Katten zijn niet graag alleen en zijn daarom extra blij als je thuiskomt. Vriendjes daarentegen blijven hoogstwaarschijnlijk zitten gamen als je binnenloopt en kijken amper op. Lekker dan.
6 | Katten maken lieve miauw geluidjes
Vanaf het moment dat ze kitten zijn tot ze volwassen zijn: ze maken schattige miauw geluidjes die we niet kunnen weerstaan. Elke miauw vinden we stiekem lief terwijl we lang niet elk geluid dat ons vriendje maakt uit kunnen staan. Boeren? Voetbal gejuich? Nee bedankt bruh!

Lees ook: Dit zijn de 16 meest hilarische verschillen tussen mannen en vrouwen.